BHV herhaling
BHV herhaling is voor BHV’ers waarvan het BHV certificaat bijna verlopen is. Om BHV’er te blijven, is het verplicht om jaarlijks een BHV herhalingscursus te volgen. In slechts 1 dag frissen we de kennis en vaardigheden van de BHV’ers weer op. De gecertificeerde instructeurs brengen je tijdens de herhaling BHV op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied BHV.

Blijf voorbereid op een calamiteit
Het is prettig om alle scenario’s en vaardigheden de revue te laten passeren. Het is belangrijk in een eventuele noodsituatie nog steeds adequaat te kunnen handelen. Blijf voorbereid op een calamiteit en meld je snel aan voor een interactieve BHV herhalingscursus.
Na de herhalingscursus BHV kun je
eerste hulp verlenen
reanimeren met en zonder AED
aanmelden als burgerhulpverlener
een beginnende brand blussen
een ontruiming starten en begeleiden
Specificaties BHV herhaling
Duur | 1 dag |
Tijd | 09:00 uur - 16:00 uur |
Vooropleiding | BHV basis |
Niveau | Beginner/Gevorderd |
Lesmateraal | Inclusief lesboek en oefenmaterialen |
Examen | Geen |
Certificaat | Inclusief BHV certificaat + BHV pasje |
Geldigheidsduur | 1 jaar |
Dagarrangement | Inclusief koffie/thee en lunch |
Prijs | 149,- excl. BTW |
- FD Gazelle 2019, 2020 en 2021
- Beste Opleider Arbo & Veiligheid
- Gemiddelde beoordeling 9,2
- Jaarlijks meer dan +10.000 deelnemers
- ISO 9001 gecertificeerd
Dit zegt onze klant:
"Heel duidelijk uitgelegd. Het was zeker een leerzame maar ook een leuke herhalingscursus."
Volgens ons systeem maakt u gebruik van een verouderde browser. Hierdoor kan de boekingsmodule niet volledig functioneren. Kunt u niet boeken? Neem dan via deze weg contact met ons op.
Inhoud interactieve herhaling BHV
Dagdeel 1: Eerste Hulp
- eerste hulp verlenen;
- beoordelen van bewustzijn;
- reanimeren met AED bedienen;
- diverse handelingen zoals de stabiele zijligging;
- verstikking;
- wat te doen bij botbreuken, verstuikingen en brandwonden;
- symptomen en handelen als BHV’er bij diverse ziektebeelden;
- behandeling van diverse letsels.
Dagdeel 2: Brand en ontruiming
- de taken van de BHV’er;
- melden van incidenten (intern en extern);
- opvangen en informeren professionele hulpverleners;
- wanneer wel en wanneer niet blussen;
- de gevaren van een bluspoging;
- de werking en bediening van blusmiddelen en blustoestellen;
- ontruimingsprocedures.

Hoe vaak moet je BHV herhalen?
Een BHV’er is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. In de Arbowet staat dat BHV’ers regelmatig de kennis en vooral de vaardigheden moeten herhalen. De geldigheid van een BHV certificaat is daarom 1 jaar met een uitloop van 2 maanden om een BHV herhalingscursus te volgen.
Gelukkig voeren BHV’ers niet dagelijks de taken van een BHV’er uit. De kans is dan ook groot dat het niet helemaal meer duidelijk is hoe bepaalde handelingen gedaan moeten worden. Weet jij nog hoe je iemand in de stabiele zijligging legt?
Aantal deelnemers
De groepen tijdens de interactieve herhalingstraining BHV bestaan uit minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. Je kunt meerdere deelnemers opgeven voor verschillende dagen. We houden bewust het aantal deelnemers laag, om iedereen voldoende aandacht te geven.
Realistisch oefenen in BHV oefencentrum
Op onze eigen locatie in Groningen beschikken wij over een eigen BHV oefencentrum. In het BHV oefencentrum maak je op een veilige maar realistische manier kennis met een echte brand, ervaar je hoe verschillende blusobjecten werken en oefen je een ontruiming met simulatietechnieken. Er zijn voor BHV’ers talloze scenario’s mogelijk voor brand, ontruiming en eerste hulp.
Nu aanmelden en achteraf betalen
Het is mogelijk om voor- of achteraf te betalen. De prijs is inclusief gebruik van oefenmaterialen, dagarrangement (koffie/thee/fris/water en lunch), BHV certificaat, BHV pasje en een BHV boek.
BHV herhaling op eigen locatie
5 of meer BHV’ers? Dan is het mogelijk om een cursus BHV herhaling op eigen locatie te organiseren. De instructeur komt dan bij jullie op locatie. Ook is het mogelijk gebruik te maken van LOTUS slachtoffers voor realistische oefeningen. Interesse? Vraag een offerte aan voor BHV herhaling op eigen locatie.
Of kies uit andere cursussen:
BHV herhaling E-learning | BHV herhaling ploegleider| BHV herhaling Engels
-
Is BHV herhaling verplicht?
Regelmatig krijgen wij de vraag of BHV herhaling verplicht is. De wet schrijft voor dat BHV’ers snel en adequaat moeten kunnen handelen bij calamiteiten en daar ook voor opgeleid moeten zijn. Daarnaast moeten zij regelmatig een BHV herhaling volgen, zodat de kennis en vaardigheden op peil blijven.
Hoe je als werkgever de nascholing precies moet regelen, staat niet in de wet beschreven. De frequentie van nascholing kan per organisatie verschillen. Dit is afhankelijk van de risico’s van de organisatie. De afbeelding hieronder laat zien wat de Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid vind voor een goede BHV organisatie. De eerste regel is: laat BHV’ers ongeveer één keer per jaar een herhalingscursus volgen.
Aandachtspunten voor goede bedrijfshulpverlening
- BHV’ers ongeveer één keer per jaar een BHV herhaling laten volgen
- In geval van nood is het belangrijk dat BHV’ers snel inzetbaar zijn. Spreid daarom zoveel mogelijk BHV’ers over verschillende afdelingen of gebouw van het bedrijf.
- Stel medewerkers aan met een interne functie zodat er altijd een BHV’er aanwezig is.
- Vrijwillige betrokkenheid van medewerkers om BHV’er te worden werkt het beste. Verplicht het ze daarom niet als het niet anders kan.
- Waardeer de inzet van een BHV’er tijdens de Dag van de BHV of een jaarlijkse vergoeding.
Bron: Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid
BHV herhaling bij 101BHV.nl
Voor een BHV herhalingscursus kun je bij 101BHV.nl kiezen uit:- BHV herhaling
- BHV herhaling E-learning
- Gedurende het jaar verschillende oefeningen zoals een ontruimingsoefening, portofoonoefening of TableTop oefening
-
Wat kost een BHV herhaling?
De prijs voor BHV herhaling is €149,00 per persoon (excl. 21% BTW).
-
Hoe vaak moet je BHV herhaling volgen?
Eén keer per jaar moet je een BHV herhaling volgen. Het is namelijk belangrijk de kennis en vaardigheden van een BHV’er jaarlijks te oefenen.
-
Is BHV herhaling in halve dag mogelijk?
Ja, dit is mogelijk. Kies dan voor BHV herhaling E-learning. Je volgt de theorie online en een praktijkbijeenkomst van een halve dag.
-
Hoe lang is een BHV certificaat geldig
Het BHV certificaat van 101BHV.nl heeft conform de richtlijnen van het NIBHV een geldigheidsduur van 1 jaar. Om in noodsituaties adequaat te kunnen opereren zal het nodig zijn het opleidingsniveau van de BHV’ers op peil te houden. Dit betekent (afhankelijk van onder meer de complexiteit van de bedrijfsactiviteiten) dat er regelmatig na of bijscholing van de BHV’ers zal moeten plaatsvinden.
Maar wat is regelmatig? Regelmatig is een vaag begrip. Het hangt af van een aantal zaken: De grootte van het bedrijf, de bedrijfsactiviteiten, het gebouw waarin het bedrijf is gehuisvest, de omgeving en de risico’s van het bedrijf bepalen of het bedrijf jaarlijks of tweejaarlijks BHV’ers moet opleiden.
101BHV.nl vindt het belangrijk om regelmatig de procedures en handelingen te herhalen. Want weet jij nog na een jaar wat je precies moet doen bij een reanimatie? De kans is klein. Als je in een situatie terecht komt dat je als BHV’er moet optreden, wil je adequaat kunnen handelen. Daarom is regelmatig oefenen uiterst belangrijk!
-
Wanneer ontvang ik mijn BHV certificaat en pasje
Als je door de instructeur competent bent verklaard heb je recht op het BHV certificaat en BHV pasje. Zodra de factuur voldaan is sturen wij binnen 1-2 werkdagen het BHV certificaat en pasje aangetekend op via PostNL.
Tevreden klanten
BHV herhaling?
Meld je eenvoudig online aan voor een cursus!