Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking

BHV herhaling

Vanaf 1 juni starten wij weer conform RIVM richtlijnen. Bekijk de brancheprotocol en genomen maatregelen.

 
BHV herhaling is voor BHV’ers waarvan het BHV certificaat bijna is verlopen. In slechts 1 dag frissen we de kennis en vaardigheden van de BHV’ers weer op. De gecertificeerde instructeurs brengen je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied BHV. Het is prettig om alle scenario’s en vaardigheden de revue te laten passeren. Het is belangrijk in een eventuele noodsituatie nog steeds adequaat te kunnen handelen. Blijf voorbereid op een calamiteit en meld je snel aan voor een herhalingscursus BHV.

 

taken van de BHV

Hoe vaak moet je BHV herhalen

Een BHV’er is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. In de Arbowet staat dat BHV’ers regelmatig een BHV herhaling moeten volgen. De geldigheid van een BHV certificaat is daarom 1 jaar met een uitloop van 2 maanden om een BHV herhalingscursus te volgen.

Gelukkig voeren BHV’ers niet dagelijks de taken van een BHV’er uit. De kans is dan ook groot dat het niet helemaal meer duidelijk is hoe bepaalde handelingen gedaan moeten worden. Weet jij nog hoe je iemand in de stabiele zijligging legt?

 

Specificaties BHV herhaling

Duur 1 dag
Tijd 09:00 uur - 16:00 uur
Vooropleiding BHV basis
Lesmateraal Inclusief lesboek en oefenmaterialen
Certificaat Inclusief BHV certificaat + BHV pasje
Geldigheidsduur 1 jaar
Dagarrangement Inclusief koffie/thee en lunch
Prijs 149,- excl. BTW
149,- 180,29 incl. BTW
Kies locatie en datum BHV op eigen locatie? Vraag een offerte aan!


Dit zegt onze klant:

"Heel duidelijk uitgelegd. Het was zeker een leerzame maar ook een leuke herhalingscursus."

Patrick Pieters

Aanmelden locatie en data

voor BHV herhaling

Volgens ons systeem maakt u gebruik van een verouderde browser. Hierdoor kan de boekingsmodule niet volledig functioneren. Kunt u niet boeken? Neem dan via deze weg contact met ons op.

Praktische informatie

Alles wat je wilt weten over BHV herhaling

Inhoud BHV herhaling

Dagdeel 1: Eerste Hulp

 • eerste hulp verlenen;
 • beoordelen van bewustzijn;
 • reanimeren met AED bedienen;
 • diverse handelingen zoals de stabiele zijligging;
 • verstikking;
 • wat te doen bij botbreuken, verstuikingen en brandwonden;
 • symptomen en handelen als BHV’er bij diverse ziektebeelden;
 • behandeling van diverse letsels.

Dagdeel 2: Brand en ontruiming

 • de taken van de BHV’er;
 • melden van incidenten (intern en extern);
 • opvangen en informeren professionele hulpverleners;
 • wanneer wel en wanneer niet blussen;
 • de gevaren van een bluspoging;
 • de werking en bediening van blusmiddelen en blustoestellen;
 • ontruimingsprocedures.

Aantal deelnemers

De groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. Je kunt meerdere deelnemers opgeven voor verschillende dagen.

Boek nu en betaal achteraf

Het is mogelijk om voor- of achteraf te betalen. De kosten voor een BHV herhaling is inclusief gebruik van oefenmaterialen, dagarrangement (koffie/thee/fris/water en lunch), BHV certificaat, BHV pasje en een BHV boek.

BHV herhaling op eigen locatie

5 of meer BHV’ers? Dan is het mogelijk om een cursus BHV herhaling op eigen locatie te organiseren. De instructeur komt dan bij jullie op locatie. Interesse? Vraag een offerte aan voor BHV herhaling op eigen locatie.

Veelgestelde vragen over BHV herhaling

we helpen je graag verder

 • Is BHV herhaling verplicht

  Regelmatig krijgen wij de vraag of BHV herhaling verplicht is. De wet schrijft voor dat BHV’ers snel en adequaat moeten kunnen handelen bij calamiteiten en daar ook voor opgeleid moeten zijn. Daarnaast moeten zij regelmatig een BHV herhaling volgen, zodat de kennis en vaardigheden op peil blijven.

  Hoe je als werkgever de nascholing precies moet regelen, staat niet in de wet beschreven. De frequentie van nascholing kan per organisatie verschillen. Dit is afhankelijk van de risico’s van de organisatie. De afbeelding hieronder laat zien wat de Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid vind voor een goede BHV organisatie. De eerste regel is: laat BHV’ers ongeveer één keer per jaar een herhalingscursus volgen.

  Aandachtspunten voor een goede BHV

  BHV herhaling bij 101BHV.nl

  Voor een BHV herhalingscursus kun je bij 101BHV.nl kiezen uit:

 • Hoe lang is een BHV certificaat geldig

  Het BHV certificaat van 101BHV.nl heeft conform de richtlijnen van het NIBHV een geldigheidsduur van 1 jaar. Om in noodsituaties adequaat te kunnen opereren zal het nodig zijn het opleidingsniveau van de BHV’ers op peil te houden. Dit betekent (afhankelijk van onder meer de complexiteit van de bedrijfsactiviteiten) dat er regelmatig na of bijscholing van de BHV’ers zal moeten plaatsvinden.

  Maar wat is regelmatig? Regelmatig is een vaag begrip. Het hangt af van een aantal zaken: De grootte van het bedrijf, de bedrijfsactiviteiten, het gebouw waarin het bedrijf is gehuisvest, de omgeving en de risico’s van het bedrijf bepalen of het bedrijf jaarlijks of tweejaarlijks BHV’ers moet opleiden.

  101BHV.nl vindt het belangrijk om regelmatig de procedures en handelingen te herhalen. Want weet jij nog na een jaar wat je precies moet doen bij een reanimatie? De kans is klein. Als je in een situatie terecht komt dat je als BHV’er moet optreden, wil je adequaat kunnen handelen. Daarom is regelmatig oefenen uiterst belangrijk!

 • Is een BHV herhaling in halve dag mogelijk

  Ja, dit is mogelijk. Kies dan voor BHV herhaling E-learning. Je volgt de theorie online via E-learning + een praktijkbijeenkomst van een halve dag.

Tevreden klanten

Klanten aan het woord

2204 beoordelingen

Kwaliteit, samen met een persoonlijke aanpak. Dat is waar we voor gaan!

8.5
Klantenvertellen
8.5/10
2204​ beoordelingen

Wij werken o.a. voor:

BHV herhaling?

Meld je eenvoudig online aan voor een cursus!

Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking