2 minuten

Reanimatie/AED

Hoe vaak moet je een AED onderhouden?

In dit artikel

Een AED is een levensreddende apparaat en je wilt zeker weten dat een AED in geval van nood goed werkt. Je wilt in zo’n noodsituatie niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Daarom vertellen wij je in dit artikel hoe vaak je een AED moet onderhouden.

Is onderhoud aan een AED verplicht?

Misschien vraag je je wel af of onderhoud aan een AED verplicht is. Daarom willen we daar ook nog even aandacht aan besteden. Onderhoud aan een AED is in Nederland niet verplicht. Regelmatig onderhoud aan het apparaat vergroot de kans dat de AED inzet gereed is.

Onderhoud aan een AED

Er wordt geadviseerd een AED jaarlijks te onderhouden. Zo weet je zeker dat deze correct werkt in geval van nood. Dat geeft ook een rustgevend gevoel. Tijdens dit onderhoud moeten de batterijen bijvoorbeeld vervangen worden. Ook wordt het geheugen tijdens een onderhoudsbeurt uitgelezen. Waarom? Zo kan er gecontroleerd worden of er storingen zijn geweest.

182cae31c30b4d6ec11dba3cd32402e5

Rick Boelens

Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

In dit artikel

Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn en weten wat je moet doen? Meld je aan voor een praktijkgerichte reanimatie cursus of leer reanimeren in 6 stappen.

Reanimatie en AED cursus

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

Meer weten?

Offerte aanvragen