4 minuten

Reanimatie/AED

Hoe gebruik je een kiss-of-life en beademingsmasker?

In dit artikel

Soms is het tijdens een reanimatie nodig om iemand direct op de mond te reanimeren. Speciaal hiervoor is het kiss-of-life beademingsmasker ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat jij opeen hygiënische manier iemand kan reanimeren op de mond. Maar hoe gebruik je dan zo’n masker? Wij leggen het aan je uit. Zo weet jij precies wat je moet doen in een noodsituatie.

Kiss of Life bademingsmasker

Waarom een kiss-of-life beademingsmasker gebruiken?

Wat is het nut van zo’n masker? We hebben het eigenlijk al verklapt, maar de hoofdreden is hygiëne. Zo voorkom je namelijk direct contact met bloed, speeksel of de huid. Dat kan namelijk zorgen voor vervelende infecties.

En dat niet alleen, want de drempel om iemand op de mond te reanimeren wordt een stuk kleiner. Soms kan dit levens redden! Je hoeft je geen zorgen meer te maken over eventuele besmettingen. Daar komt bij dat het slechts een klein pakketje is wat makkelijk in je tas past. Je kan ‘m zelfs vastmaken aan je sleutelbos. De kiss-of-life en beademingsmasker is te koop op 101BHVSHOP.nl.

Zo gebruik je een beademingsmasker

Dus, hoe gebruik je zo’n beademingsmasker? Wij leggen het hieronder uit in een handig stappenplan. Zo kan je deze ook altijd even teruglezen.

  1. Open de verpakking van het masker
  2. Vouw het masker uit
  3. Op het masker staat de markering van een Op het masker staat de markering van een gezicht. Plaats deze volgens de markering op het gezicht van het slachtoffer
  4. Zit er elastiek aan het masker? Doe deze dan om de oren van het slachtoffer
  5. Check of het ventiel/ membraan goed zit. Zo voorkom je direct contact
  6. Begin met de reanimatie

In dit artikel

Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn en weten wat je moet doen? Meld je aan voor een praktijkgerichte reanimatie cursus of leer reanimeren in 6 stappen.

Reanimatie en AED cursus

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

Meer weten?

Offerte aanvragen