BHV cursus

BHV cursus van 101BHV.nl is geschikt voor particulieren, ZZP’ers, MKB en grote bedrijven. Wordt of blijf BHV’er door het volgen van een praktijkgerichte BHV cursus. Er is altijd een BHV cursus of BHV herhaling bij jou in de buurt. Heb je hulp nodig? Bel naar 085-79 20 131 of stuur een e-mail naar info@101BHV.nl.

 • Filter
Soort cursus
Basis of herhaling
Vorm
Locatie
Certificering

BHV cursus volgen bij 101BHV.nl

BHV cursus volgen kan bij 101BHV.nl. De afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het geven BHV cursussen en trainingen. Continue verbeteren we onze BHV cursus zodat we Nederland elke dag een beetje veiliger kunnen maken. 101BHV.nl biedt meerdere BHV cursussen aan om zo voor elke organisatie een passende BHV cursus te geven.

BHV op eigen locatie

BHV in company betekent dat de BHV cursus op jullie eigen locatie gegeven wordt. Het is mogelijk vanaf 5 deelnemers. De BHV’ers hoeven dan niet naar één van onze 20 locaties toe maar de instructeur komt bij jullie op bedrijf om een BHV cursus te geven. Het grote voordeel van BHV in company is dat de BHV cursus afgestemd kan worden op de risico’s van het bedrijf. Waar en wanneer jullie dat willen.

bhv-brand-ontruiming

Realistisch oefenen in een BHV oefencentrum

Hoe reageren BHV’ers wanneer er daadwerkelijk brand is? Het brandalarm gaat af en de BHV’ers treffen een kantoor vol rook aan met een slachtoffer. Om realistisch te oefenen, ga je naar het BHV oefencentrum in Groningen.

BHV betekenis

Wij krijgen vaak de vraag: “Wat is BHV?” Graag leggen we je uit wat de betekenis van BHV is. De Arbowet Externe link verplicht dat ieder bedrijf met personeel in dienst, zijn BHV regelt om voorbereid te zijn op een eventuele calamiteit. Een BHV’er is een medewerker binnen een bedrijf die eerste hulp kan bieden bij calamiteiten (beginnende brand blussen, gebouw ontruimen, EHBO, etc.)

Hoeveel BHV’ers zijn er nodig?

Het aantal BHV’ers is niet wettelijk vastgelegd en verschilt per bedrijf. Uit een RI&E moet blijken hoeveel BHV’ers er nodig zijn. Er moet altijd minimaal één BHV’er aanwezig zijn. In een winkel kan één BHV’er voldoende zijn, terwijl in een gebouw met niet-zelfredzame personen meer BHV’ers nodig zijn.

BHV certificaat en BHV pasje

Na het volgen van de BHV cursus ontvang je een BHV certificaat en BHV pasje. De BHV certificaat en BHV pasje is 1 jaar geldig.

Boek nu een BHV cursus en betaal achteraf

Het is mogelijk om de BHV cursus via iDeal, vooraf- of achteraf te betalen. De getoonde tarieven zijn alle kosten.

Veelgestelde vragen BHV cursus

 • Wat kost een BHV cursus 1 dag?

  De prijs voor een BHV cursus in 1 dag kost €199,00 per persoon. Dit is exclusief 21% BTW.

 • Is het mogelijk deze cursus op eigen locatie te volgen?

  Ja, dit is mogelijk, mits jullie ruimte hiervoor geschikt is.
  Wij zijn niet veeleisend, maar hebben toch een aantal voorwaarden om de BHV cursus optimaal te laten verlopen:

  • Ruimte in het gebouw waar de presentatie gehouden kan worden en waar alle deelnemers kunnen zitten (liefst U-vorm).
  • Eigen terrein, zo groot als 2 á 3 parkeerplaatsen, voor het praktijkgedeelte van de blusoefeningen.

   

  Wij stellen vrijblijvend een offerte op: offerte aanvragen of bel naar 085-7920131.

 • Is BHV herhaling verplicht?

  Regelmatig krijgen wij de vraag of BHV herhaling verplicht is. De wet schrijft voor dat BHV’ers snel en adequaat moeten kunnen handelen bij calamiteiten en daar ook voor opgeleid moeten zijn. Daarnaast moeten zij regelmatig een BHV herhaling volgen, zodat de kennis en vaardigheden op peil blijven.

  Hoe je als werkgever de nascholing precies moet regelen, staat niet in de wet beschreven. De frequentie van nascholing kan per organisatie verschillen. Dit is afhankelijk van de risico’s van de organisatie. De afbeelding hieronder laat zien wat de Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid vind voor een goede BHV organisatie. De eerste regel is: laat BHV’ers ongeveer één keer per jaar een herhalingscursus volgen.

   

  Aandachtspunten voor goede bedrijfshulpverlening

  • BHV’ers ongeveer één keer per jaar een BHV herhaling laten volgen
  • In geval van nood is het belangrijk dat BHV’ers snel inzetbaar zijn. Spreid daarom zoveel mogelijk BHV’ers over verschillende afdelingen of gebouw van het bedrijf.
  • Stel medewerkers aan met een interne functie zodat er altijd een BHV’er aanwezig is.
  • Vrijwillige betrokkenheid van medewerkers om BHV’er te worden werkt het beste. Verplicht het ze daarom niet als het niet anders kan.
  • Waardeer de inzet van een BHV’er tijdens de Dag van de BHV of een jaarlijkse vergoeding.

  Bron: Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid

   

  BHV herhaling bij 101BHV.nl
  Voor een BHV herhalingscursus kun je bij 101BHV.nl kiezen uit:

 • Hoe word je BHV’er

  Een BHV’er kan eerste hulp verlenen door bijvoorbeeld een verwonde collega of bezoeker te helpen, maar ook een gebouw en ontruimen en een beginnende brand te blussen. Dit zijn de taken van een BHV’er die in de Arbowet staan vermeld. BHV’er worden kan door het volgen van een BHV cursus. Het is voor een BHV’er belangrijk om praktische handelingen goed uit te kunnen voeren. Kies daarom voor een BHV cursus met waarbij veel praktijkoefeningen zit.

  101BHV.nl geeft door heel Nederland BHV cursussen. Dit kan eventueel ook bij bedrijven op locatie, dit noemen we BHV in company. De BHV cursussen van 101BHV.nl kenmerken zich door het oefenen van veel praktijkhandelingen.

   


  Lees ook: Help je collega’s en word BHV’er


   

 • Hoe lang is een BHV certificaat geldig

  Het BHV certificaat van 101BHV.nl heeft conform de richtlijnen van het NIBHV een geldigheidsduur van 1 jaar. Om in noodsituaties adequaat te kunnen opereren zal het nodig zijn het opleidingsniveau van de BHV’ers op peil te houden. Dit betekent (afhankelijk van onder meer de complexiteit van de bedrijfsactiviteiten) dat er regelmatig na of bijscholing van de BHV’ers zal moeten plaatsvinden.

  Maar wat is regelmatig? Regelmatig is een vaag begrip. Het hangt af van een aantal zaken: De grootte van het bedrijf, de bedrijfsactiviteiten, het gebouw waarin het bedrijf is gehuisvest, de omgeving en de risico’s van het bedrijf bepalen of het bedrijf jaarlijks of tweejaarlijks BHV’ers moet opleiden.

  101BHV.nl vindt het belangrijk om regelmatig de procedures en handelingen te herhalen. Want weet jij nog na een jaar wat je precies moet doen bij een reanimatie? De kans is klein. Als je in een situatie terecht komt dat je als BHV’er moet optreden, wil je adequaat kunnen handelen. Daarom is regelmatig oefenen uiterst belangrijk!

Bekijk meer veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 085-79 20 131 of stuur een e-mail.

Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking

Meer weten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of stuur een e-mail naar info@101BHV.nl