Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking

BHV cursus 1 dag

Vanaf 1 juni starten wij weer conform RIVM richtlijnen. Bekijk de brancheprotocol en genomen maatregelen. In verband met uitgestelde cursussen door corona en in combinatie met kleinere groepen, is het extra druk. Meld je op tijd aan. Wij plannen regelmatig nieuwe data bij, houdt de website dus in de gaten.

 
BHV’er worden? BHV cursus in 1 dag is voor deelnemers zonder geldige BHV certificaat. Dit is een basiscursus en is geschikt voor particulieren, ZZP’ers en werknemers van MKB bedrijven. Je hoeft geen EHBO diploma of andere ervaring te hebben om een BHV cursus in 1 dag te kunnen volgen; je leert bij 101BHV.nl alles in de praktijk gecombineerd met theoretische uitleg. Uiteraard met ondersteuning van een ervaren en gecertificeerde instructeur.

Na het volgen van een cursus BHV weet jij wat je moet doen in geval van een ongeluk, brand en ontruiming. Je bent in staat eerste hulp te verlenen, reanimeren en weet hoe je een AED moet bedienen.

 

BHV cursus 1 dag

 

Ben jij voorbereid?

De BHV cursus duurt bij 101BHV.nl slechts 1 dag. In 1 dag worden alle onderwerpen behandeld die jij moet weten als toekomstige BHV’er. Zonder voorbereiding in 1 dag BHV’er worden door een praktijkgerichte BHV cursus van 101BHV.nl.

Met ruim 20 locaties in Nederland is er altijd een BHV cursus in de buurt. Meld je snel aan, zodat we Nederland een beetje veiliger maken.

 

Specificaties BHV cursus 1 dag

Duur 1 dag
Tijd 09:00 uur - 16:00 uur
Vooropleiding Geen
Lesmateriaal Incl. lesboek en oefenmaterialen
Certificaat Incl. BHV certificaat + BHV pasje
Geldigheidsduur 1 jaar
Dagarrangement Incl. koffie/thee en lunch
Prijs 199,- excl. BTW

Aanmelden locatie en data

voor BHV cursus 1 dag

Volgens ons systeem maakt u gebruik van een verouderde browser. Hierdoor kan de boekingsmodule niet volledig functioneren. Kunt u niet boeken? Neem dan via deze weg contact met ons op.

Praktische informatie

Alles wat je wilt weten over BHV cursus 1 dag

De BHV cursus kan 1 dag gegeven worden door veel in de praktijk te oefenen. De handelingen van een BHV’er moeten automatisme worden en dit ga je alleen bereiken door het vaak en lang te oefenen. Tijdens een interactieve cursusdag komen alle handelingen als BHV’er aan bod. Alle theoretische kennis ontvang je in een handige lesboek. Deze BHV cursus voldoet aan alle wet- en regelgeving van de Arbowet.

Inhoud BHV basis

Dagdeel 1: Eerste Hulp

 • benaderen van slachtoffer(s);
 • beoordelen van bewustzijn;
 • reanimeren met AED;
 • stabiele zijligging
 • verslikking
 • wat te doen bij botbreuken, verstuikingen en brandwonden
 • symptomen en handelen als BHV’er bij diverse ziektebeelden
 • behandeling van diverse letsels.

Dagdeel 2: Brand en ontruiming

 • de taken van de BHV’er;
 • melden van incidenten (intern en extern);
 • de rol van de professionele hulpverleners;
 • wanneer wel en wanneer niet blussen;
 • de gevaren en de blustechieken;
 • de werking en bediening van blusmiddelen en blustoestellen;
 • ontruimingsprocedures.

 

bhv-brand-ontruiming

Voorbereiding BHV basis

BHV cursus in 1 dag van 101BHV.nl is erg laagdrempelig en vereist geen voorbereiding.

Aantal deelnemers

De groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. Je kunt meerdere deelnemers opgeven voor verschillende dagen.

Gecertificeerde instructeurs

De BHV cursus wordt gegeven door enthousiaste en gecertificeerde instructeurs (NIBHV, Oranje Kruis en Nederlandse Reanimatie Raad). Door een interactieve opzet is er veel ruimte voor het stellen van vragen. De instructeur zal alle deelnemers beoordelen op het verrichten van de juiste competenties.

Boek nu en betaal achteraf

Het is mogelijk om de BHV cursus voor- of achteraf te betalen. De kosten voor een BHV basis is inclusief gebruik van oefenmaterialen, dagarrangement (koffie/thee/fris/water en lunch), BHV certificaat, BHV pasje en een BHV boek.

Wees voorbereid, meld je aan

Veelgestelde vragen over BHV cursus 1 dag

we helpen je graag verder

 • Hoe kan het dat BHV basis 1 dag duurt

  Het staat in Nederland nergens beschreven hoe lang een BHV cursus moet duren. 101BHV.nl heeft de BHV cursus in 1 dag zo ontwikkeld dat het zeer geschikt is voor ZZP-ers en MKB bedrijven met een lage risico. In 1 dag is het voldoende om, door een praktische inslag, de taken van een BHV’er te leren. De BHV basis van 101BHV.nl voldoet aan regel- en wetgeving.

 • Is vrijstelling voor een onderdeel van de BHV basis mogelijk?

  Ja, dat is geen probleem. U kunt zich dan aanmelden voor een cursus Eerste Hulp of Brand en Ontruiming

 • Is het mogelijk deze cursus op eigen locatie te volgen?

  Ja, dit is mogelijk, mits jullie ruimte hiervoor geschikt is.
  Wij zijn niet veeleisend, maar hebben toch een aantal voorwaarden om de BHV cursus optimaal te laten verlopen:

  • Ruimte in het gebouw waar de presentatie gehouden kan worden en waar alle deelnemers kunnen zitten (liefst U-vorm).
  • Eigen terrein, zo groot als 2 á 3 parkeerplaatsen, voor het praktijkgedeelte van de blusoefeningen.

   

  Wij stellen vrijblijvend een offerte op: offerte aanvragen of bel naar 085-7920131.

 • Hoeveel BHV’ers zijn er nodig

  Het is wettelijk niet vastgelegd hoeveel BHV’ers er aanwezig dienen te zijn in het bedrijf. Het bedrijf moet op basis van een RI&E het juiste aantal BHV’ers aanstellen. De Arbowet heeft alleen bepaald dat het bedrijf “voldoende BHV’ers” moet aanstellen, maar noemt geen aantallen. Het hangt van de risico’s in het bedrijf af, hoeveel BHV’ers er nodig zijn.

  De risico’s worden bepaalt door de RI&E. Voor “echte” arbeidsrisico’s zoals: Machineveiligheid, psychosociale arbeidsbelasting en fysieke belasting neem je op basis van de RI&E preventieve maatregelen. Helaas kun je niet voor alle risico’s maatregelen nemen, dit noemen we de restrisico’s. Het is wel mogelijk om deze risico’s af te dekken, dit doet de BHV’er. Het gaat dan namelijk om ongevallen, ontruiming en brand. Op basis van de restrisico’s stel je het aantal BHV’ers op die in noodsituaties alle medewerkers en personen in het gebouw, in veiligheid brengen.

  Er moet altijd één bedrijfshulpverlener aanwezig zijn in het bedrijf. Dit geldt ook voor ploegendiensten, bij overwerksituaties of als een deel van de medewerkers thuis werkt. In geval van nood kan een bedrijfshulpverlener die thuis werkt natuurlijk geen eerste hulp verlenen, zijn collega’s op een snelle manier naar een nooduitgang leiden of een brand blussen.

  Houd rekening met vakantie, ziekte en verlof
  Uit onderzoek is gebleken dat het vaak voor komt dat er in vakantieperiodes geen of niet genoeg bedrijfshulpverleners aanwezig zijn. Hier moet scherp op gelet worden, want de boete voor de afwezigheid van een bedrijfshulpverlener is €3.000,00 en dit kan bij herhaling zelfs oplopen tot €9.000,00.

 • Kan deze cursus ook mee tellen voor code 95

  Nee, helaas niet. Het CBR heeft besloten dat BHV, Eerste hulp en brand en ontruiming niet (meer) mee tellen voor code 95.

Tevreden klanten

Klanten aan het woord

2181 beoordelingen

Kwaliteit, samen met een persoonlijke aanpak. Dat is waar we voor gaan!

8.5
8.5/10
2181​ beoordelingen

Wij werken o.a. voor:

BHV cursus 1 dag?

Meld je eenvoudig online aan voor een cursus!

Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking