Beoordelingen

Deel je ervaring!

klantenvertellen

Lees hier wat onze klanten van ons vinden. Deze reviews verzamelt Klantenvertellen.nl voor 101BHV.nl. Zo weet je zeker dat het echte meningen van onze klanten zijn. 101BHV.nl vind het erg belangrijk wat de ervaring van de klanten zijn. Zo kunnen wij onze dienstverlening steeds beter maken. Hieronder lees je de laatste 10 beoordelingen die onze klanten hebben gedeeld.

 


 

10
Goede uitleg en informatief
Manfred (Leeuwarden) schreef op 09-12-2023
10
Leuke gezellig maar vooral leerzame dag!!
Wilma (Groningen) schreef op 08-12-2023
10
Locatie is goed te vinden, goede ontvangst. Goede trainingsruimte voor zowel de eerste hulp als brand oefeningen. Training werd op een leuke interactieve manier gegeven door de instructeur. Ben helaas zijn naam vergeten maar volgens mij was het Menno. Ook complimenten voor de lunch, erg goed verzorgd.
Marian (Groningen) schreef op 08-12-2023
10
Trainer Amanda bracht het op enthousiaste manier. Alle onderdelen kwamen aan bod, oefenmomenten prima.
Hans (Doorwerth) schreef op 07-12-2023
10
Degene die de cursus gaf was zeer bekwaam en had echt verstand van zaken!
Willem (Rotterdam) schreef op 07-12-2023
10
Top dag met top docenten
Peter (Boon) schreef op 06-12-2023
10
Dit was al de 10de keer dat ik een herhalingscursus deed maar ik vond deze erg goed. De manier waarop de verschillende onderdelen werden uitgelegd en hoe we aan het werk moesten was uitdagend.
saskia (Dordrecht) schreef op 06-12-2023
10
.
Joey ('S gravendeel) schreef op 06-12-2023
10
Voor de jaarlijkse herhaal training gegaan. Goed om de theorie weer door te nemen, ervaringen van anderen te horen en te oefenen met de opgedane kennis.
Thijs Waanders (Rotterdam) schreef op 06-12-2023
4
Tijdens de BHV cursus heb ik een hoop geleerd dankzij de theoretische inzichten en praktijkervaringen van Erik. Helaas zat er ook een iets minder randje aan de dag. Erik maakte een aantal ongepaste opmerkingen, waardoor zowel ikzelf als een paar andere mensen zich niet prettig voelden. Zo werd er bij binnenkomst al verwezen naar mijn afkomst, en deed hij dit ook bij een ander persoon. Bij de andere persoon relateerde hij alles wat ze zei aan 'jullie'. (Bijvoorbeeld hoe het bij 'jullie' thuis qua meubels zat). Hiermee insinueerde hij dat zij tot een andere groep behoorde dan de rest van de aanwezigen, terwijl hij helemaal niet over deze kennis beschikte. Verder maakte hij ook ongepaste opmerkingen over mannen die bij een vrouwelijke reanimatiepop alleen maar aan de borsten zouden zitten, want 'het blijven mannen'. Een opmerking die mij tot slot ook dwarszit, kwam naar voren bij het onderdeel brandwonde, waarbij Erik benoemde 'je kunt dit volledige verbranding noemen, maar volledige verbranding is eigenlijk in het crematorium'. Niet gepast, niet grappig. Er werd geen rekening gehouden met de behoeften en lastige onderwerpen van mensen. Zo werd een erg heftig filmpje laten zien van een brand waarbij honderd mensen zijn omgekomen. Nu is het goed om dit soort informatie te delen, maar het is ook fijn om vantevoren te checken of dit geen trigger kan zijn voor mensen. Hier werd vrij weinig rekening mee gehouden. Bedankt voor de informatieve dag, hopelijk leren jullie iets van de feedback.
Mara (Utrecht) schreef op 04-12-2023
Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking

Neem contact met 101BHV.nl op

Elk bedrijf is anders en heeft te maken met verschillende risico’s. Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel naar 085-7920131 of stuur een e-mail naar info@101BHV.nl.