Nieuwe wetgeving Eerste Hulp kinderen

Op 1 januari 2018 gaat de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) van kracht. Deze wet moet ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van kinderen in dagopvang en peuterspeelzaal gewaarborgd is. Een van de eisen, waaraan voldaan moet worden, is dat er te allen… Lees verder »

Hoe veilig is jouw huis bij brand

Vrijdag 29 september starten Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting de landelijke campagne ‘Hé doe de deur dicht’ om de kans op slachtoffers bij brand te verkleinen. In dit thema zijn de actiepunten uit het onderzoeksrapport van de Brandweeracademie ‘Gebrand op inzicht’ verwerkt.   Hé doe de… Lees verder »

Ontruimers waardevolle ondersteuning voor BHV organisatie

De aanwezigheid van bedrijfshulpverlening is verplicht voor iedere onderneming of instelling waar meerdere personen werkzaam zijn. De werkgever moet ervoor zorgen dat de risico’s binnen het bedrijf duidelijk in kaart zijn gebracht en het aantal BHV'ers daarop afstemmen. Voor grotere onderneming betekent dit dat er… Lees verder »

Resto VanHarte kiest voor 101BHV.nl

Binnenkort is er in elk Resto van VanHarte altijd een BHV’er aanwezig. Meestal is dat de horecamanager of een betrokken vrijwilliger. BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Een BHV’er komt in actie bij een calamiteit, bijvoorbeeld een ongeluk, brand of zelfs een ontruiming. De medewerk(st)ers van Resto… Lees verder »

Helft koolmonoxidemelders onveilig

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft, naar aanleiding van meldingen van consumenten, onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de veiligheid en betrouwbaarheid van koolmonoxidemelders. Hieruit bleek dat meer dan de helft van de 29 onderzochte producten niet naar behoren functioneert. De gevonden gebreken waren zeer… Lees verder »

101BHV
Ontvang gratis e-mail updates met tips en ontwikkelingen!