112GroningenDag op 11 juni 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 vindt de 112GroningenDag plaats. Voor de derde keer is er in en om de MartiniPlaza in Groningen van alles te zien en te beleven op het gebied van veiligheid en hulpverlening. Het is de grootste veiligheidsbeurs van Noord-Nederland. De deuren gaan open om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Meer informatie over standhouders, parkeren en andere informatie over de 112GroningenDag vind je hier.

112groningen-banner-beurs

Alle informatie beknopt op een rij

Wat: 112GroningenDag
Wanneer: 11 juni 2022 van 10.00 tot 17.00 uur
Waar: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 Groningen
Entree: Tot 4 jaar gratis, vanaf 5 jaar € 3,- p.p.
Parkeren: bekijk alle parkeerplaatsen

Overzicht standhouders en demonstraties

De 112GroningenDag is leerzaam voor jong en oud. Er is een binnen- en buitenterrein vol met standhouders en instanties. Buiten op het demonstratieveld worden diverse demonstraties gehouden. Op de veiligheidsmarkt staan op 11 juni talrijke bedrijven en instanties voor je klaar met informatie over ieders dagelijkse veiligheid. Veiligheid in je eigen huis, op straat, op het werk of in de auto. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Bekende Nederlanders
Op het Horecaplein kun je terecht voor een hapje en een drankje en doorlopend zijn er muzikale optredens. Daarnaast komen ook een aantal bekende Nederlanders zoals politievlogger Jan Willem, die al jaren aansprekende video’s op YouTube maakt waarbij hij een groot en divers publiek bereikt. Maar ook Bas Baas en Niels Hoogma, ook zeer bekend van YouTube en tv serie Wegmisbruikers, zijn de hele dag aanwezig en zetten zich in voor Stichting Opkikker.

Standhouders-112GroningenDag

101BHV.nl aanwezig als standhouder

101BHV.nl, met een eigen BHV oefencentrum in Groningen, mag niet ontbreken als standhouders tijdens de 112GroningenDag. Al vanaf het begin maakt 101BHV.nl deze dag onder andere mogelijk en is het voor ons een podium om te laten zien wat wij doen.

Naast het geven van BHV cursussen kunnen particulieren en bedrijven ook bij ons terecht voor rookmelders, CO melders, blusmiddelen, verbandkoffers etc. voor thuis, onderweg of op het werk. Tijdens deze veiligheidsdag is het mogelijk om deze producten te kopen voor een veilige (werk)omgeving. Pinnen en contant betalen is mogelijk. U kunt bij ons op 11 juni terecht voor informatie over bedrijfshulpverlening en veiligheidsproducten.

Parkeren tijdens 112GroningenDag

De organisatie verwacht grote publieke belangstelling. Omdat het aantal parkeerplekken bij MartiniPlaza beperkt is, adviseren wij op de fiets te komen of met het openbaar vervoer.

Parkeren met de auto
Kom je met de auto, dan zijn er de volgende parkeermogelijkheden:

  • Parkeerterrein en parkeerkelder, gelijk tegenover MartiniPlaza (betaald).
  • Parkeren op het parkeerterrein van de Gasunie aan de Concourslaan 17 in Groningen op 5 minuten lopen (gratis).

Pendelbus vanaf P+R
Mochten alle parkeerterreinen vol komen te staan, dan kan er gebruik worden gemaakt van vijf P+R parkeerplaatsen.

  • P+R Kardinge, Kardingerplein, 780 plaatsen
  • P+R Hoogkerk, Peizerweg, 9744 Groningen (navigatie: Hoogkerkerplein), 1215 plaatsen
  • P+R Haren/A28, Emmalaan 35, 825 plaatsen
  • P+R Reitdiep, Professor Uilkensweg, hoek Friesestraatweg, 300 plaatsen
  • P+R Meerstad, Driebondsweg, 400 plaatsen

Het parkeren is gratis en kaartjes voor de bus zijn online te koop in de automaat op de P+R parkeerterreinen. Voor meer informatie check voor uw vertrek de actuele tijden op de website van QBus P+R.

Achtergrond informatie over 112GroningenDag

In 2022 bestaat de nieuwssite 112Groningen.nl 19 jaar, met dagelijks ruim 50.000 bezoekers is deze calamiteitensite uitgegroeid tot één van de grootste nieuwssites in de provincie Groningen. Martin Nuver, organisator, wilde in 2020 het 17,5 jarige bestaan van zijn nieuwswebsite vieren. Door corona kon dit niet en is het verplaatst naar 11 juni 2022 aanstaande.


Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn tijdens een calamiteit? Meld je aan voor een praktijkgerichte BHV cursus.

Bekijk cursusaanbod

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *