EHBO cursus

EHBO cursus van 101BHV.nl is geschikt voor particulieren, ZZP’ers, MKB en grote bedrijven. Wordt of blijf EHBO’er door het volgen van een praktijkgerichte EHBO cursus met Oranje Kruis diploma. Heb je hulp nodig? Bel naar 085-79 20 131 of stuur een e-mail naar info@101BHV.nl.

EHBO cursus volgen bij 101BHV.nl

EHBO cursus volgen kan bij 101BHV.nl. De afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het geven EHBO cursussen en trainingen. Continue verbeteren we onze EHBO cursus Oranje Kruis zodat we Nederland elke dag een beetje veiliger kunnen maken. 101BHV.nl biedt meerdere EHBO cursussen aan om zo voor elke organisatie een passende EHBO cursus te geven, bijvoorbeeld EHBO herhaling Oranje Kruis.

EHBO cursus op eigen locatie

Willen jullie met een aantal collega’s een EHBO cursus op eigen locatie houden? Dat is geen probleem. Vanaf 5 medewerkers is het mogelijk om een EHBO in company met Oranje Kruis certificering te organiseren. De instructeur van 101BHV.nl komt dan bij jullie op locatie met alle benodigde materialen om mee te oefenen. Tijdens het behandelen van de stof zijn worden er oefenscenario’s gehouden gericht op risico’s die in het bedrijf aanwezig zijn. Omdat onze instructeurs door heel Nederland verspreid zijn, komen wij op elke locatie in Nederland.

EHBO cursus Oranje Kruis

Het Oranje Kruis LogoGediplomeerd Eerste Hulp verlenen met het EHBO diploma Oranje Kruis. De EHBO cursus van het Oranje Kruis is erkend door het Oranje Kruis. Het Oranje Kruis is een onafhankelijk certificerende organisatie op het gebied van Eerste Hulp. Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis ben je in staat op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op je werk, op straat, maar ook thuis. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt.

Vergoeding EHBO cursus

Zorgverzekeraars vinden preventieve zorg steeds belangrijker. Er zijn meerdere zorgverzekeraars die een EHBO cursus vergoeden vanuit een zorgverzekering met een aanvullende dekking. Raadpleeg je eigen polis of neem contact op met de zorgverzekeraar voor de verschillende organisaties waarbij je een certificaat/diploma kunt halen.

Wil je een EHBO of reanimatiecursus gaan volgen dan kan het zijn dat jouw zorgverzekeraar de kosten van jouw cursus (gedeeltelijk) vergoedt. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding heb je sowieso een aanvullende verzekering nodig, want vanuit de basisverzekering worden EHBO-cursussen niet vergoed.

EHBO cursus Oranje Kruis

Veelgestelde vragen EHBO cursus

 • Is EHBO verplicht voor bedrijven?

  EHBO is verplicht als uit de Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is gebleken dat de kans op een ongeval groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Wanneer blijkt dat het hebben van BHV’ers onvoldoende is om de aanwezige risico’s te verkleinen, dan is het opleiden van EHBO’ers nodig.

 • Hoe lang is een EHBO diploma geldig?

  De EHBO diploma geeft aan dat jouw kennis en vaardigheden op het gebied van eerste hulp voldoen aan de eindtermen van Het Oranje Kruis. Het diploma kan actueel gehouden worden door het iedere twee jaar te hercertificeren. In die periode houd je jouw kennis op peil door EHBO herhaling bij 101BHV.nl te volgen.

 • Wat kost een EHBO cursus?

  Wij zien het niet als kosten, maar kijken liever wat het oplevert. Vertrouwen en kennis om te kunnen handelen, waarmee je het verschil maakt als eerste hulpverlener.

 • Is het mogelijk EHBO in company te volgen?

  Ja zeker! Het is mogelijk om een EHBO cursus bij jullie op het bedrijf of organisatie te houden. Als jullie over voldoende ruimte beschikken, dan komen onze EHBO instructeurs naar jullie toe. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor een EHBO op eigen locatie.

 • Wat leer je tijdens een EHBO cursus?

  Tijdens een EHBO cursus leer je alle kennis en vaardigheden die je als EHBO’er moet weten. Zo leer je het menselijk lichaam kennen maar leer je ook vaardigheden wat je moet doen bij brandwonden of letsels zoals een ernstige uitwendige bloeding. De inhoud van een EHBO cursus gaat verder dan eerste hulp tijdens een BHV cursus.

  Om het oefenen zo realistisch mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingezet. De lotusslachtoffers simuleren dat ze een ongeval hebben gehad en een deelnemer van de EHBO cursus moet als EHBO’er gaan handelen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen.

  Leestip: wat is het verschil tussen BHV en EHBO?

 • Welke EHBO certificaten zijn erkend

  Niet elk EHBO-certificaat voldoet aan de wet- en regelgeving van IKK. Alleen EHBO certificaten die geregistreerd staan in het Register EHBO-certificaten Externe link gastouderopvang voldoen aan de eisen van het Ministerie van Sociale Zaken.

Bekijk meer veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 085-79 20 131 of stuur een e-mail.

Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking

Meer weten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of stuur een e-mail naar info@101BHV.nl