Ontruimings-
oefening voor BHV

zijn jullie voorbereid?
Offerte aanvragen

Tijdens een calamiteit kan het voorkomen dat er ontruimd moet worden. Alle aanwezigen moeten binnen enkele minuten buiten staan. Een calamiteit is onvoorspelbaar. Ongeacht wat er gebeurt; een bommelding, uitslaande brand, ongeval of gaslek.

Een ontruimingsoefening houden is daarom zo belangrijk. Dit lukt alleen maar met een goede voorbereiding. Dat betekent dat er procedures zijn waarvan in ieder geval de BHV’ers op de hoogte zijn en dat er minimaal 1 keer per jaar geoefend wordt.

Ontruimingsoefening Zorg

Ontruimen moet je oefenen

Elk bedrijf moet jaarlijks een ontruimingsoefening organiseren. 101BHV.nl kan u daarbij helpen. Wij hebben de kennis en materialen om een ontruimingsoefening, in overleg met u, uit te voeren en te begeleiden. Eventueel in combinatie met LOTUS slachtoffers voor een realistische ontruimingsoefening.

In overleg wordt bepaald hoe de ontruimingsoefening er uit gaat zien. De ontruimingsoefening is onder te verdelen in de volgende fasen:

 • TableTop oefening
  Aan de hand van een ontruimingsplattegrond (bij voorkeur op A0 formaat) wordt het gebouw bekeken. Waar hangen welke blusmiddelen? Waar zitten de nooduitgangen? etc. Dit noemen we een TableTop oefening.

 • Oefenfase 1
  De ontruimingsoefening is bij iedereen van te voren bekend.

 • Oefenfase 2
  Men weet dat er een oefening is, maar alleen de dag of de week dat de oefening plaats zal vinden is bekend.

 • Oefenfase 3
  Alleen de BHV organisatie is op de hoogte van het feit dat er een ontruimingsoefening gaat plaatsvinden. Met de nodige onverwachte elementen, ook voor de BHV organisatie.

 • Oefenfase 4
  Een klein select groepje mensen weet van de oefening af, complex, soms samen met andere hulpverleners.

Ontruimingsoefening

Kies locatie en datum

Veelgestelde vragen

Ook handig om regelmatig te oefenen

105.252 mensen opgeleid

7 dagen van te voren gratis annuleren

16 locaties door heel Nederland

105.252 mensen opgeleid