BHV Haarlem

30 locaties door heel Nederland

105.252 mensen opgeleid

Gecertificeerde instructeurs

30 locaties door heel Nederland

105.252 mensen opgeleid

Gecertificeerde instructeurs

7 dagen van tevoren gratis annuleren


BHV in Haarlem volgen bij 101BHV.nl. De BHV cursus of BHV herhaling in Haarlem duurt slechts 1 dag en wordt gegeven door NIBHV gecertificeerde en ervaren instructeurs. Aan het einde van de dag beschik je over de kennis en vaardigheden die je van een BHV’er mag verwachten.

Cursuslocatie in Haarlem

De cursuslocatie in Haarlem is gevestigd op enkele minuten rijden vanaf de A en heeft uitstekende faciliteiten, waar je gebruik kunt maken van diverse oefenmaterialen. Er is een ruime gratis parkeergelegenheid aanwezig. Bij de BHV cursus zit ook een dagarrangement inbegrepen dat bestaat uit koffie, thee, water, fris en een lunch.

Locaties in de buurt

101BHV.nl is een BHV opleider met een landelijke dekking. Naast Haarlem geven wij ook BHV cursussen in:


Cursuslocatie in Haarlem

Alles over de locatie voor een BHV cursus in Haarlem

De Plek Haarlem

Dé Plek Haarlem
Waarderweg 19
2031 BN Haarlem

Plan uw route
Gratis parkeren


BHV op eigen locatie

Volg een BHV in company in Haarlem

Hebben jullie 5 of meer BHV’ers? Dan is het ook mogelijk dat onze instructeur naar jullie toe komt om de BHV cursus op eigen locatie in Haarlem en omgeving te volgen. De deelnemers komen dan niet naar de cursuslocatie in Haarlem, maar volgen de cursus in jullie gebouw. Hierdoor kunnen wij maatwerk BHV geven.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over BHV

We helpen je graag verder

 • Wat betekent BHV?

  De afkorting BHV betekent bedrijfshulpverlening. Dit is de hulp die wordt verleend bij incidenten van jouw bedrijf, die de gezondheid en de veiligheid van jou en jouw werknemers en andere aanwezigen bedreigen.

  De BHV’ers zorgen ervoor dat schade en letsel zoveel mogelijk wordt beperkt en voorkomen. In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Elke werkgever is verplicht om goed voorbereid te zijn op brand, ontruiming en ongevallen. De werkgever moet zich hierbij ondersteunen door deskundige bedrijfshulpverleners.

  Naast bedrijfshulpverlening, betekent BHV ook basishulpverlening en burgerhulpverlening.

 • Hoe kan het dat BHV basis 1 dag duurt

  Het staat in Nederland nergens beschreven hoe lang een BHV cursus moet duren. 101BHV.nl heeft de BHV cursus in 1 dag zo ontwikkeld dat het zeer geschikt is voor ZZP-ers en MKB bedrijven met een lage risico. In 1 dag is het voldoende om, door een praktische inslag, de taken van een BHV’er te leren. De BHV basis van 101BHV.nl voldoet aan regel- en wetgeving.

 • Wat kost een BHV cursus 1 dag?

  De prijs voor een BHV cursus in 1 dag kost €199,00 per persoon. Dit is exclusief 21% BTW.

 • Is BHV herhaling verplicht?

  Regelmatig krijgen wij de vraag of BHV herhaling verplicht is. De wet schrijft voor dat BHV’ers snel en adequaat moeten kunnen handelen bij calamiteiten en daar ook voor opgeleid moeten zijn. Daarnaast moeten zij regelmatig een BHV herhaling volgen, zodat de kennis en vaardigheden op peil blijven.

  Hoe je als werkgever de nascholing precies moet regelen, staat niet in de wet beschreven. De frequentie van nascholing kan per organisatie verschillen. Dit is afhankelijk van de risico’s van de organisatie. De afbeelding hieronder laat zien wat de Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid vind voor een goede BHV organisatie. De eerste regel is: laat BHV’ers ongeveer één keer per jaar een herhalingscursus volgen.

   

  Aandachtspunten voor goede bedrijfshulpverlening

  • BHV’ers ongeveer één keer per jaar een BHV herhaling laten volgen
  • In geval van nood is het belangrijk dat BHV’ers snel inzetbaar zijn. Spreid daarom zoveel mogelijk BHV’ers over verschillende afdelingen of gebouw van het bedrijf.
  • Stel medewerkers aan met een interne functie zodat er altijd een BHV’er aanwezig is.
  • Vrijwillige betrokkenheid van medewerkers om BHV’er te worden werkt het beste. Verplicht het ze daarom niet als het niet anders kan.
  • Waardeer de inzet van een BHV’er tijdens de Dag van de BHV of een jaarlijkse vergoeding.

  Bron: Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid

   

  BHV herhaling bij 101BHV.nl
  Voor een BHV herhalingscursus kun je bij 101BHV.nl kiezen uit:

 • Is BHV verplicht

  Ja. Elk bedrijf in Nederland is verplicht om een aantal bedrijfshulpverleners binnen het bedrijf te hebben die goed zijn voorbereid op brand, ontruiming en ongevallen.

  BHV in de Arbowet

  – In artikel 3 van de Arbowet omschrijft de verplichting tot bedrijfshulpverlening. Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen omtrent ontruiming, brand en ongevallen.
  – In artikel 15 van de Arbowet wordt omschreven dat de werkgever verplicht is om zich te laten ondersteunen door bedrijfshulpverleners. Daarnaast staat er in artikel 15 de taken van de bedrijfshulpverleners en de verplichting tot opleiding van de bedrijfshulpverleners.

Advies nodig

Andere locaties in de buurt

Gecertificeerde instructeurs

30 locaties door heel Nederland

105.252 mensen opgeleid

Gecertificeerde instructeurs

30 locaties door heel Nederland

105.252 mensen opgeleid

7 dagen van tevoren gratis annuleren