Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking

BHV herhaling (NIBHV)

De vaardigheden van een BHV’er moeten altijd up-to-date zijn. Daarom is het belangrijk om dit 1 keer per jaar te gaan herhalen. Dit doe je door het volgen van een cursus BHV herhaling. Deze dag staat in het teken van het doorlopen van de taken en het oefenen van de vaardigheden. Weet jij nog hoe je iemand in de stabiele zijligging legt? Waarschijnlijk niet meer.

Wat is NIBHV

NIBHV is een kennisinstituut voor bedrijfshulpverlening in Nederland. Voor BHV basis zijn er eisen waaraan voldoen moet worden om in aanmerking te komen voor een certificaat BHV van het NIBHV. De instructeurs van 101BHV.nl zijn bevoegd om een BHV herhaling conform de NIBHV richtlijnen te mogen geven. Deelnemers ontvangen na het positief afleggen van een examen en competenties een diploma van het NIBHV.
 

Specificaties BHV herhaling (NIBHV)

Duur 1 dag
Tijd 9:00 uur - 17:00 uur
Vooropleiding BHV basis (NIBHV)
Niveau Beginner/Gevorderd
Examen Geen
Lesmateriaal Incl. gebruik van oefenmaterialen
Certificaat Incl. BHV pasje
Geldigheidsduur 1 jaar (te verlengen door jaarlijkse herhaling)
Dagarrangement Niet inbegrepen
OFFERTE AANVRAGEN


Dit zegt onze klant:

"We hadden een fijne leraar. De theorie en praktijk goed door elkaar gaf, zodat de lessen niet saai werden en we goed bij de les konden blijven. "

B. van Gaal Oprichter Spieren voor Spieren

Praktische informatie

Alles wat je wilt weten over BHV herhaling (NIBHV)

Inhoud BHV herhaling (NIBHV)

BHV herhaling (NIBHV)  bestaat uit twee dagdelen en wordt verzorgd door NIBHV gecertificeerde instructeurs.

Dagdeel 1: Eerste Hulp
– Kneuzingen en verstuikingen
– Uitwendige wonden
– Oogletsel
– Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsel
– Brandwonden
– Reanimatie
– Gebruik van de AED

Dagdeel 2: Brandbestrijding en Ontruiming
– Brand en gevaren bij brand
– Praktijk blussen
– Brandveiligheidsvoorzieningen
– Samenwerking met andere hulpdiensten
– Communicatie
– Ontruiming

Examen

Er is geen meerkeuze examen, wel beoordeling op praktijkverrichtingen.

Locatie

De BHV herhaling (NIBHV) wordt uitsluitend op locatie van de klant gehouden.

Veelgestelde vragen over BHV herhaling (NIBHV)

we helpen je graag verder
  • Hoe lang is een BHV certificaat geldig

    Het BHV certificaat van 101BHV.nl heeft conform de richtlijnen van het NIBHV een geldigheidsduur van 1 jaar. Om in noodsituaties adequaat te kunnen opereren zal het nodig zijn het opleidingsniveau van de BHV’ers op peil te houden. Dit betekent (afhankelijk van onder meer de complexiteit van de bedrijfsactiviteiten) dat er regelmatig na of bijscholing van de BHV’ers zal moeten plaatsvinden.

    Maar wat is regelmatig? Regelmatig is een vaag begrip. Het hangt af van een aantal zaken: De grootte van het bedrijf, de bedrijfsactiviteiten, het gebouw waarin het bedrijf is gehuisvest, de omgeving en de risico’s van het bedrijf bepalen of het bedrijf jaarlijks of tweejaarlijks BHV’ers moet opleiden.

    101BHV.nl vindt het belangrijk om regelmatig de procedures en handelingen te herhalen. Want weet jij nog na een jaar wat je precies moet doen bij een reanimatie? De kans is klein. Als je in een situatie terecht komt dat je als BHV’er moet optreden, wil je adequaat kunnen handelen. Daarom is regelmatig oefenen uiterst belangrijk!

  • Hoeveel BHV’ers zijn er nodig

    Het is wettelijk niet vastgelegd hoeveel BHV’ers er aanwezig dienen te zijn in het bedrijf. Het bedrijf moet op basis van een RI&E het juiste aantal BHV’ers aanstellen. De Arbowet heeft alleen bepaald dat het bedrijf “voldoende BHV’ers” moet aanstellen, maar noemt geen aantallen. Het hangt van de risico’s in het bedrijf af, hoeveel BHV’ers er nodig zijn.

    De risico’s worden bepaalt door de RI&E. Voor “echte” arbeidsrisico’s zoals: Machineveiligheid, psychosociale arbeidsbelasting en fysieke belasting neem je op basis van de RI&E preventieve maatregelen. Helaas kun je niet voor alle risico’s maatregelen nemen, dit noemen we de restrisico’s. Het is wel mogelijk om deze risico’s af te dekken, dit doet de BHV’er. Het gaat dan namelijk om ongevallen, ontruiming en brand. Op basis van de restrisico’s stel je het aantal BHV’ers op die in noodsituaties alle medewerkers en personen in het gebouw, in veiligheid brengen.

    Er moet altijd één bedrijfshulpverlener aanwezig zijn in het bedrijf. Dit geldt ook voor ploegendiensten, bij overwerksituaties of als een deel van de medewerkers thuis werkt. In geval van nood kan een bedrijfshulpverlener die thuis werkt natuurlijk geen eerste hulp verlenen, zijn collega’s op een snelle manier naar een nooduitgang leiden of een brand blussen.

    Houd rekening met vakantie, ziekte en verlof
    Uit onderzoek is gebleken dat het vaak voor komt dat er in vakantieperiodes geen of niet genoeg bedrijfshulpverleners aanwezig zijn. Hier moet scherp op gelet worden, want de boete voor de afwezigheid van een bedrijfshulpverlener is €3.000,00 en dit kan bij herhaling zelfs oplopen tot €9.000,00.

  • Is BHV herhaling verplicht?

    Regelmatig krijgen wij de vraag of BHV herhaling verplicht is. De wet schrijft voor dat BHV’ers snel en adequaat moeten kunnen handelen bij calamiteiten en daar ook voor opgeleid moeten zijn. Daarnaast moeten zij regelmatig een BHV herhaling volgen, zodat de kennis en vaardigheden op peil blijven.

    Hoe je als werkgever de nascholing precies moet regelen, staat niet in de wet beschreven. De frequentie van nascholing kan per organisatie verschillen. Dit is afhankelijk van de risico’s van de organisatie. De afbeelding hieronder laat zien wat de Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid vind voor een goede BHV organisatie. De eerste regel is: laat BHV’ers ongeveer één keer per jaar een herhalingscursus volgen.

     

    Aandachtspunten voor goede bedrijfshulpverlening

    • BHV’ers ongeveer één keer per jaar een BHV herhaling laten volgen
    • In geval van nood is het belangrijk dat BHV’ers snel inzetbaar zijn. Spreid daarom zoveel mogelijk BHV’ers over verschillende afdelingen of gebouw van het bedrijf.
    • Stel medewerkers aan met een interne functie zodat er altijd een BHV’er aanwezig is.
    • Vrijwillige betrokkenheid van medewerkers om BHV’er te worden werkt het beste. Verplicht het ze daarom niet als het niet anders kan.
    • Waardeer de inzet van een BHV’er tijdens de Dag van de BHV of een jaarlijkse vergoeding.

    Bron: Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid

     

    BHV herhaling bij 101BHV.nl
    Voor een BHV herhalingscursus kun je bij 101BHV.nl kiezen uit:

Tevreden klanten

Klanten aan het woord

3323 beoordelingen

Kwaliteit, samen met een persoonlijke aanpak. Dat is waar we voor gaan!

9.2
Klantenvertellen
9.2/10
3323​ beoordelingen

Wij werken o.a. voor:

Meer weten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of stuur een e-mail naar info@101BHV.nl

Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking