Onderhoud aan EHBO koffers

EHBO koffer laten onderhouden? Bij 101BHV.nl is het mogelijk om onderhoud te laten uitvoeren aan EHBO koffers. Zo weet je als organisatie dat je nooit misgrijpt.

Al mogelijk vanaf 1 EHBO koffer
Keuring, controle & onderhoud volgens Oranje Kruis richtlijnen
Geen voorrijkosten
Gratis herinnering voor jaarlijks onderhoud

Offerte aanvragen
REOB onderhoudsmonteur

Zorg voor onderhouden EHBO koffers

GRIJP NOOIT MEER MIS

Bedrijven en organisaties zijn wettelijk verplicht om maatregelen te nemen als er een calamiteit is. Er is niks vervelender dat wanneer je eerste hulp moet verlenen, net niet meer dat ene gaasje of pleister hebt. De onderhoudsmonteurs van 101BHV.nl zorgen er voor dat jullie EHBO koffers altijd compleet en goed gevuld is.

Ehbo Koffer Onderhoudssticker
Brandslanghaspel Afpersen

Is controle en onderhoud aan EHBO koffer verplicht?

BETROUWBARE PARTNER IN BRANDBEVEILIGING

In de Arboportaal staat dat als het bedrijf BHV’ers aanstelt, moet zorgen dat zij beschikken over een goede opleiding en uitrusting om hun taken goed uit te voeren. Je kunt dan dus zeggen dat EHBO koffer onderhoud noodzakelijk is om altijd over de juiste EHBO materialen te beschikken. Zo weet je namelijk zeker dat de verbandkoffer compleet is en de producten niet over de gebruiksdatum heen zijn.

Meer weten of direct een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

 • Brandblussers keuren volgens NEN 2559
  Voor controle en onderhoud aan brandblussers is per 1 juli 2001 is een norm van kracht geworden. Deze norm stelt welke brandblussers moeten worden gecontroleerd en gereviseerd. In deze NEN 2559 norm worden onderhoudsprocedures en -werkzaamheden gedetailleerd weergegeven. De intervallen voor het onderhoud van brandblussers zijn in de NEN 2559 als volgt voorzien:
  • Jaarlijks onderhoud door een deskundig persoon (REOB gecertificeerd)
  • Vijfjaarlijks, uitgebreid onderhoud en vervanging van de vulling van schuimblussers (ons advies is het vervangen van een nieuwe brandblusser)
  • Revisie na tien jaar: de blusser wordt volledig gedemonteerd en waar nodig worden onderdelen en de vulling vernieuwd; slang, pistool en patroon moeten worden afgeperst; CO2-blussers worden afgeperst en geijkt
  • Na vijftien jaar vindt het uitgebreide onderhoud opnieuw plaats
  • Na twintig jaar moeten de brandblussers worden vervangen en buiten gebruik worden gesteld
 • Is brandblussers keuren verplicht?

  Brandblussers en de brandslanghaspels hangen in veel gebouwen. Voor bedrijven en organisaties is het volgens de bouwbesluit 2012 verplicht om brandblussers te laten onderhouden en te keuren door REOB gecertificeerde servicemonteurs.

  Brandblussers voor particuliergebruik in privewoningen hoeven niet gecontroleerd en onderhouden te worden. Het is echter wel raadzaam om dit regelmatig le laten onderhouden.

  Bron: bouwbesluit 2012 Artikel 6.31. Blustoestellen

 • Hoe vaak moeten brandblussers gekeurd worden?

  Alle brandblussers moeten volgens de wet minimaal één keer in de twee jaar worden gekeurd. Het onderhoud dient uitgevoerd te worden volgens de NEN 2559 en volgens deze NORM is het verplicht om brandblussers jaarlijks te onderhouden.

Handige tips en informatie

105.252 mensen opgeleid

7 dagen van tevoren gratis annuleren

30 locaties door heel Nederland

105.252 mensen opgeleid

7 dagen van tevoren gratis annuleren

30 locaties door heel Nederland

Gecertificeerde instructeurs