Keuring en onderhoud brandblussers

Brandblusser keuren of laten onderhouden? Bij 101BHV.nl is het mogelijk om het jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door REOB gecertificeerde onderhoudsmonteurs.

REOB onderhoudsmonteur

Al mogelijk vanaf 1 blusmiddel
Keuring, controle & onderhoud volgens de NEN richtlijnen
Geen voorrijkosten
REOB gecertificeerde onderhoudsmonteurs
Gratis herinnering voor jaarlijks onderhoud

Bel ons op 085-7920131 of vraag vrijblijvend een offerte aan.
Offerte aanvragen of neem contact met ons op.

Op dit moment voeren wij op de volgende locaties onderhoud uit: Amsterdam | Groningen | Drenthe | Friesland.

WIJ HELPEN JE UIT DE BRAND

Brandblussers jaarlijks gekeurd en onderhouden

Bedrijven en organisaties zijn wettelijk verplicht om brandblussers te hebben. Dit zijn brandslanghaspels maar ook draagbare brandblussers zoals schuimblussers, poederblussers of CO2 blussers. Alleen de aanwezigheid van brandblussers is niet voldoende. De brandblussers moeten jaarlijks gekeurd en onderhouden worden.

BETROUWBARE PARTNER IN BRANDBEVEILIGING

Advies, verkoop en onderhoud brandblussers

Bij 101BHV.nl kun je terecht voor advies, verkoop en onderhoud van brandblussers. In ons assortiment bieden wij verschillende soorten brandblussers en brandslanghaspels aan. Wil je liever eerst advies voordat je brandblussers gaat kopen? Geen probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Brandslanghaspel afpersen
BHV oefencentrum Groningen
JAARLIJKSE KEURING

Brandblusser keuren in jullie gebouw

Het keuren van brandblussers mag uitsluitend verricht mag worden door onderhoudsmonteurs met een REOB diploma. Het onderhoud en de keuring van de brandblussers moeten verricht worden aan de hand van de richtlijnen die opgesteld zijn in NEN 2559. Brandblusser keuren in jullie gebouw kan bij 101BHV.nl Wij zorgen ervoor dat alle brandblussers gekeurd en onderhouden zijn.

Deskundig onderhoud aan blusmiddelen is essentieel voor de brandveiligheid van uw onderneming. Vertrouw daarom het onderhoud aan toe aan onze gecertificeerde onderhoudsmonteurs. Zij houden zich dagelijks bezig in Groningen en omstreken met het onderhoud van brandblussers.

Veelgestelde vragen Keuring en onderhoud brandblussers

 • Hoe vaak moeten brandblussers gekeurd worden?

  Alle brandblussers moeten volgens de wet minimaal één keer in de twee jaar worden gekeurd. Het onderhoud dient uitgevoerd te worden volgens de NEN 2559 en volgens deze NORM is het verplicht om brandblussers jaarlijks te onderhouden.

 • Is brandblussers keuren verplicht?

  Brandblussers en de brandslanghaspels hangen in veel gebouwen. Voor bedrijven en organisaties is het volgens de bouwbesluit 2012 verplicht om brandblussers te laten onderhouden en te keuren door REOB gecertificeerde servicemonteurs.

  Brandblussers voor particuliergebruik in privewoningen hoeven niet gecontroleerd en onderhouden te worden. Het is echter wel raadzaam om dit regelmatig le laten onderhouden.

  Bron: bouwbesluit 2012 Artikel 6.31. Blustoestellen

 • Brandblussers keuren volgens NEN 2559

  Voor controle en onderhoud aan brandblussers is per 1 juli 2001 is een norm van kracht geworden. Deze norm stelt welke brandblussers moeten worden gecontroleerd en gereviseerd. In deze NEN 2559 norm worden onderhoudsprocedures en -werkzaamheden gedetailleerd weergegeven.

  De intervallen voor het onderhoud van brandblussers zijn in de NEN 2559 als volgt voorzien:

  • Jaarlijks onderhoud door een deskundig persoon (REOB gecertificeerd)
  • Vijfjaarlijks, uitgebreid onderhoud en vervanging van de vulling van schuimblussers (ons advies is het vervangen van een nieuwe brandblusser)
  • Revisie na tien jaar: de blusser wordt volledig gedemonteerd en waar nodig worden onderdelen en de vulling vernieuwd; slang, pistool en patroon moeten worden afgeperst; CO2-blussers worden afgeperst en geijkt
  • Na vijftien jaar vindt het uitgebreide onderhoud opnieuw plaats
  • Na twintig jaar moeten de brandblussers worden vervangen en buiten gebruik worden gesteld

Bekijk meer veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 085-79 20 131 of stuur een e-mail.

 

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan

Wij komen graag langs voor onderhoud aan de brandblussers in Groningen en omstreken.
Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.
Offerte aanvragen of neem contact met ons op.

Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking