3 minuten

Reanimatie/AED

Wat is burgerhulpverlening?

In dit artikel

Wil jij burgerhulpverlener worden? Of meer informatie over wat burgerhulpverlening nou precies is? Dan kan je bij ons aankloppen. Wij vertellen je er op deze pagina alles over. En misschien is burgerhulpverlening wel wat voor jou!

Wat doet een burgerhulpverlener?

De eerste minuten na een hartstilstand zijn van cruciaal belang. Je kan namelijk iemands leven redden. Precies daarom is het belangrijk dat de juiste hulp wordt verleend. Om die reden is burgerhulpverlening gestart. In Nederland zijn er al meer dan 80.000 mensenburgerhulpverlener.

Als burgerhulpverlener biedt jij eerste hulp bij een hartstilstand. Hierbij kan je denken aan het reanimeren of aansluiten van een AED. De kans op overleving is een stuk groter wanneer er in de eerste zes minuten gereanimeerd wordt. Eigenlijk is burgerhulpverlening dus super belangrijk.

Je krijgt een oproep wanneer er een noodgeval in de buurt is gemeld. Deze oproep wordt naar meerdere mensen in de omgeving gestuurd, om zo de kans te vergroten dat een hulpverlener op tijd aanwezig is. Hiervoor wordt de app van HartslagNu gebruikt. Deze verstuurt een notificatie wanneer er iemand een hartstilstand heeft gekregen in jouw buurt.

Onderhoud aan een AED

Wil jij burgerhulpverlener worden? Dat is super mooi! Dit kan vanaf 18 jaar oud. Je meldt je dan aan bij HartslagNu. Let wel: dit kan alleen als je een erkende reanimatie training hebt gevolgd. Deze moet je dus eerst afgerond hebben, voordat je burgerhulpverlener kan worden.

182cae31c30b4d6ec11dba3cd32402e5

Rick Boelens

Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

In dit artikel

Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn en weten wat je moet doen? Meld je aan voor een praktijkgerichte reanimatie cursus of leer reanimeren in 6 stappen.

Reanimatie en AED cursus

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

Meer weten?

Offerte aanvragen