1 minuten

Reanimatie/AED

De nieuwe reanimatierichtlijnen 2021

In dit artikel

Voor het geven van reanimatie worden richtlijnen opgesteld. Op woensdag 21 april maakt de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) de nieuwe reanimatierichtlijnen voor 2021 bekend. Wat is er gewijzigd? Wat is er nieuw en waar is niets veranderd? We zetten de update van richtlijnen voor reanimatie van 2021 voor je op een rij.

Richtlijnen Reanimatie In Nederland 2021

Wat zijn de nieuwe reanimatierichtlijnen voor 2021

Reanimatie van volwassenen

Aan de volgorde voor reanimatie aan volwassenen is er niets veranderd. Wel zijn er aantal punten in de toelichting aangepast of aangevuld ten opzichte van de richtlijnen van 2015.

Download de reanimatie richtlijnen
Poster Reanimeren Volwassenen 2021

Richtlijnen om de 5 jaar beoordeeld

Om te zorgen dat reanimatie de grootste kans op overleven biedt, worden de reanimatierichtlijnen elke vijf jaar tegen het licht gehouden. De laatste update van de richtlijnen is alweer van 2015 en is in 2020 met een jaar uitgesteld naar dit jaar. Dit betekent dat er wordt gekeken wat de huidige richtlijnen zijn en of dat nog steeds de beste zijn of dat er bijvoorbeeld op basis van de laatste onderzoeken, wat aan veranderd moet worden.

De NNR baseren zich hierbij op de wereldwijde richtlijnen die door de European Resuscitation Council en de American Heart association worden bepaald.

Reanimatie richtlijnen en de Nederlandse Reanimatieraad

De richtlijnen voor reanimatie worden in Nederland gepresenteerd door de Nederlandse Reanimatieraad. Deze richtlijnen gelden zowel voor professionele hulpverleners, EHBO’ers, BHV’ers als voor leken. Voor het opstellen van de richtlijnen maken zij gebruik van de Europese reanimatieprotocollen die zij overnemen van de European Resuscitation Council (ERC).

Graag delen we de nieuwe reanimatierichtlijnen 2021. Deze gelden voor de komende 5 jaar. Zodra de richtlijnen gepresenteerd zijn, maken wij dat hier bekend.

182cae31c30b4d6ec11dba3cd32402e5

Rick Boelens

Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

In dit artikel

Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn en weten wat je moet doen? Meld je aan voor een praktijkgerichte reanimatie cursus of leer reanimeren in 6 stappen.

Reanimatie en AED cursus

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

Meer weten?

Offerte aanvragen