4 minuten

BHV|EHBO

Wat is het verschil tussen een EHBO- en BHV cursus?

In dit artikel

Bij 101BHV.nl kan je zowel een EHBO als BHV cursus volgen. Toch blijkt het verschil tussen de twee soms wat vaag te zijn. Daarom leggen wij je haarfijn het verschil uit tussen deze twee cursussen. En wie weet is één van deze cursussen wel perfect voor jouw bedrijf.

EHBO-cursus

Laten we beginnen bij de EHBO-cursus. Bij deze cursus leer je hoe je een slachtoffer in veiligheid brengt. En dat niet alleen: je leert ook reanimeren met en zonder een AED. Verder krijg je bij een EHBO-cursus ook les in het verlenen van hulp bij bloedingen,verslikken en bewusteloosheid. Kortom: jij weet de basis om iemand te helpen in een medische noodsituatie.

BHV-cursus

De BHV-cursus is weer nét wat anders. Bij zo’n cursus worden medewerkers van een bedrijf opgeleid tot bedrijfshulpverleners. Vandaar ook de afkorting BHV. Dit is volgens de Arbowet verplicht. Deze kan in geval van nood zowel werknemers als klanten in veiligheid brengen. Denk maar eens aan een brand of een ontruiming. Daarnaast kan een BHV’er ook reanimeren, net als een EHBO’er.

EHBO en BHV: het verschil

We hebben nu besproken wat een BHV- en EHBO cursus inhouden. Wat is dan concreet het verschil? Een BHV’er wordt gericht opgeleid om binnen een bedrijf hulp te verlenen. Ook kunnen zij het gebouw ontruimen. Een EHBO’er kan ook medische hulp verlenen, maar wordt niet opgeleid voor een bedrijf. Ook ontruimen en handelen bij brand leer je niet bij een EHBO-cursus.

182cae31c30b4d6ec11dba3cd32402e5

Rick Boelens

Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

In dit artikel

Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn tijdens een calamiteit? Meld je aan voor een praktijkgerichte BHV cursus.

Bekijk cursusaanbod

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

Meer weten?

Offerte aanvragen