Ontruimingsoefening

Tijdens een calamiteit kan het voorkomen dat er ontruimd moet worden. Alle aanwezigen moeten binnen enkele minuten buiten staan. Een calamiteit is onvoorspelbaar. Ongeacht wat er gebeurt; een bommelding, uitslaande brand, ongeval of gaslek. Een ontruimingsoefening houden is daarom zo belangrijk. Dit lukt alleen maar met een goede voorbereiding. Dat betekent dat er procedures zijn waarvan in ieder geval de BHV’ers op de hoogte zijn en dat er minimaal 1 keer per jaar geoefend wordt.

Neem contact met 101BHV.nl op

Elk bedrijf is anders en heeft te maken met verschillende risico’s. Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel naar 085-7920131 of stuur een e-mail naar info@101BHV.nl.

Ontruimen moet je oefenen

Elk bedrijf moet jaarlijks een ontruimingsoefening organiseren. 101BHV.nl kan u daarbij helpen. Wij hebben de kennis en materialen om een ontruimingsoefening, in overleg met u, uit te voeren en te begeleiden. Eventueel in combinatie met LOTUS slachtoffers voor een realistische ontruimingsoefening.

In overleg wordt bepaald hoe de ontruimingsoefening er uit gaat zien. De ontruimingsoefening is onder te verdelen in de volgende fasen:

  • TableTop oefening: aan de hand van de ontruimingsplattegrond wordt alles kritisch bekeken. Waar hangen welke blusmiddelen? Waar zitten de nooduitgangen? etc.
  • Oefenfase 1: de ontruimingsoefening is bij iedereen van te voren bekend.
  • Oefenfase 2: men weet dat er een oefening is, maar alleen de dag of de week dat de oefening plaats zal vinden is bekend.
  • Oefenfase 3: alleen de BHV organisatie is op de hoogte van het feit dat er een ontruimingsoefening gaat plaatsvinden. Met de nodige onverwachte elementen, ook voor de BHV organisatie.
  • Oefenfase 4: Een klein select groepje mensen weet van de oefening af, complex, soms samen met andere hulpverleners.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of stuur een e-mail naar info@101BHV.nl