2 minuten

BHV

Wat is een hoofd BHV’er?

In dit artikel

Wil jij graag hoofd BHV zijn? Of ben je benieuwd naar het verschil tussen een hoofd BHV en BHV’er? Dit kan best verwarrend zijn, want wat is nou precies het verschil? Wij leggen het graag aan je uit.

Wat is een BHV’er?

Laten we even beginnen bij de basis. Wat is een BHV’er eigenlijk? Dit is de afkorting voor Bedrijfs Hulp Verlening. Wanneer er een ongeval plaatsvindt verleent deze BHV’er eerste hulp. Maar ook het evacueren van alle werknemers in geval van nood hoort bij het takenpakket van een BHV’er. Iedere werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening te hebben.

Wat is een hoofd BHV’er?

We weten nu wat een bedrijfshulpverlener doet. Maar een hoofd BHV’er dan? Deze neemt de leiding over alle BHV’ers. Want zoals we weten werken twee kapiteins op één schip niet. Bij de rol van hoofd BHV’er horen een aantal taken en verantwoordelijkheden:

● Uitvoeren van een risicoanalyse
● Leiding nemen tijdens ontruimingen en evacuaties
● Organiseren van ontruimingsoefeningen
● Beleidsplan opstellen
● Advies geven aan de organisatie en/of directie

Cursus Hoofd BHV

Als Hoofd BHV ben je verantwoordelijk voor het coördineren en leiden van de bedrijfshulpverlening binnen een organisatie. In de cursus Hoofd BHV (operationeel) van 101BHV.nl leer je als Hoofd BHV de benodigde kennis en vaardigheden om praktische invulling te geven aan het BHV-beleid in de organisatie en de eigen organisatie.

182cae31c30b4d6ec11dba3cd32402e5

Rick Boelens

Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

In dit artikel

Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn tijdens een calamiteit? Meld je aan voor een praktijkgerichte BHV cursus.

BHV cursus

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

FD Gazelle 2019, 2020 en 2021

Beste Opleider Arbo & Veiligheid

Gemiddelde beoordeling 9.3

Meer weten?

Offerte aanvragen