Portofoonoefening

Veel BHV organisaties maken tijdens onderlinge communicatie gebruik van portofoons. Een portofoon is een draagbare apparaat om op afstand te kunnen communiceren. Het communiceren via portofoons is lastiger dan je denkt. Het is wennen en je hebt snel de neiging om een heel verhaal te vertellen. Tijdens een calamiteit is snel handelen erg belangrijk. Tijd voor lange of onduidelijke berichten via de portofoon is niet er niet. Een portofoonoefening is een extra oefening naast de BHV cursus en leren de BHV’ers omgaan en communiceren met een portofoon.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of stuur een e-mail naar info@101BHV.nl

Voorbeeld van een portofoonoefening

Er zijn verschillende manieren om een portofoonoefening te houden. Eén van de oefening is om de BHV’ers in twee groepen te splitsen waarbij het doel is om een lego object zonder fouten te bouwen. Eén team gaat het bouwen terwijl het andere team de handleiding heeft. Het team met de handleiding geeft via de portofoon de instructies door.

Doelstelling van een portofoonoefening

Door de instructie en het object te scheiden zullen de deelnemers gedetailleerd maar uiterst voorzichtig instructies via de portofoon door moeten geven. Doel van deze oefening is om kort en bondig te kunnen communiceren en goed te kunnen luisteren naar informatie op het kanaal.

Gecertificeerde instructeurs
7 dagen van te voren gratis annuleren
Landelijke dekking