Wat is burgerhulpverlening?

Wil jij burgerhulpverlener worden? Of meer informatie over wat burgerhulpverlening nou precies is? Dan kan je bij ons aankloppen. Wij vertellen je er op deze pagina alles over. En misschien is burgerhulpverlening wel wat voor jou!

Wat doet een burgerhulpverlener?

De eerste minuten na een hartstilstand zijn van cruciaal belang. Je kan namelijk iemands leven redden. Precies daarom is het belangrijk dat de juiste hulp wordt verleend. Om die reden is burgerhulpverlening gestart. In Nederland zijn er al meer dan 80.000 mensenburgerhulpverlener.

Als burgerhulpverlener biedt jij eerste hulp bij een hartstilstand. Hierbij kan je denken aan het reanimeren of aansluiten van een AED. De kans op overleving is een stuk groter wanneer er in de eerste zes minuten gereanimeerd wordt. Eigenlijk is burgerhulpverlening dus super belangrijk.

Je krijgt een oproep wanneer er een noodgeval in de buurt is gemeld. Deze oproep wordt naar meerdere mensen in de omgeving gestuurd, om zo de kans te vergroten dat een hulpverlener op tijd aanwezig is. Hiervoor wordt de app van HartslagNu gebruikt. Deze verstuurt een notificatie wanneer er iemand een hartstilstand heeft gekregen in jouw buurt.

Hoe kan je burgerhulpverlener worden?

Wil jij burgerhulpverlener worden? Dat is super mooi! Dit kan vanaf 18 jaar oud. Je meldt je dan aan bij HartslagNu. Let wel: dit kan alleen als je een erkende reanimatie training hebt gevolgd. Deze moet je dus eerst afgerond hebben, voordat je burgerhulpverlener kan worden.


Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn en weten wat je moet doen? Meld je aan voor een praktijkgerichte reanimatie cursus of leer reanimeren in 6 stappen.

Cursus Reanimatie en AED