Reanimatie

Reanimatie

HartveiligWonen en HartslagNu gaan samen verder

HartveiligWonen en HartslagNu, de twee alarmeringssystemen voor burgerhulpverlening in Nederland, hebben de handen ineen geslagen. Zij gaan samen verder onder de naam HartslagNu. HartslagNu alarmeert burgers die in de buurt zijn van een melding van een hartstilstand. Deze alarmering verloopt automatisch via de meldkamer ambulancezorg. In de loop van 2018 zullen alle ambulancemeldkamers gebruik maken… Lees verder »

Nieuwe reanimatie Richtlijnen 2015-2020

De Nederlandse Reanimatie Raad heeft op 20 januari bekend gemaakt wat de nieuwe reanimatie richtlijnen in Nederland zijn. De richtlijnen van 2015 bevatten veel kleine, maar geen ingrijpende veranderingen in vergelijking met de richtlijnen uit 2010. Het grote verschil is voornamelijk de interactie tussen de hulpverlener en de meldkamer. In dit artikel leggen we uit wat… Lees verder »

Wat is burgerhulpverlening

Iedere dag sterven er 35 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis aan een hartstilstand. De eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn letterlijk van levensbelang, maar een ambulance redt het meestal niet om binnen die tijd ter plaatse te zijn. Daarom is het heel belangrijk dat er snel hulp verleend kan worden aan het slachtoffer… Lees verder »

Help, ik heb gereanimeerd

Dagelijks zijn wij bezig met het opleiden van medewerkers tot bedrijfshulpverlener. Onderdeel van de BHV cursus is reanimeren. Reanimatie binnen 6 minuten vergroot de kans op overleving aanzienlijk. We hopen dat het niet nodig is, maar als het nodig is willen wij iedereen zo goed mogelijk hierop voorbereiden. En mocht je iemand hebben gereanimeerd, dan… Lees verder »

HartslagNu introduceert slimme app

Vandaag is de nieuwe HartslagNu app beschikbaar voor alle burgerhulpverleners in Nederland. HartslagNu is het netwerk van burgerhulpverleners dat wordt gealarmeerd bij een hartstilstand. De app weet precies waar een hulpverlener zich bevindt, waardoor bij een hartstilstand nog sneller kan worden opgetreden. Hierdoor wordt de kans op overleven na een hartstilstand vergroot. Tot op heden werden burgerhulpverleners… Lees verder »

AED-drone de toekomst

Bij een hartstilstand geldt dat hoe eerder er een defibrillator ter plaatse is, hoe groter de kans is dat de patient het overleeft. In Nederland hangen op steeds meer plekken een AED. De Delftse student Alec Momont heeft een AED-drone ontwikkeld. Een drone is een kleine op afstand bestuurbare helikopter. De student heeft een drone… Lees verder »

Defibtech Lifeline AED

Onlangs is 101BHV.nl op bezoek geweest bij Defibtech Nederland. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de AED in Nederland is ingevoerd. Medizon is importeur van de Defibtech Lifeline AED. Defibtech is met de welbekende kleuren geel met zwarte AED marktleider in Nederland.   In Nederland worden elk jaar duizenden mensen getroffen door een hartstilstand.… Lees verder »

Driekwart Nederlanders kan niet reanimeren

Uit onderzoek van de Rode Kruis is gebleken dat bijna driekwart van de Nederlanders (74%) niet goed weet wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt. Ook weet 60% niet waar de dichtstbijzijnde AED hangt. Een AED is een draagbare apparaat die indien noodzakelijk een schok geeft. De overlevingskans van het slachtoffer tijdens een hartstilstand wordt met… Lees verder »

170.000 burgerhulpverleners nodig

De eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. Hoe eerder wordt gestart met reanimeren, hoe groter de kans op overleving. Om te zorgen dat hulp zo snel mogelijk ter plaatse is, worden buurtgenoten die een BHV cursus hebben gevolgd of een medische achtergrond hebben opgeroepen. De buurtgenoten starten met reanimeren totdat de ambulance ter plaatse… Lees verder »