Brandveiligheid

Brandveiligheid

Wat is een CO2 blusser

Er bestaan verschillende brandklassen en elke brand moet geblust worden met een brandblusser dat geschikt is voor de soort brand. Daarom bestaan er verschillende soorten brandblussers. Een CO2 blusser, ook wel koolzuursneeuwblussers genoemd, is één van de soorten brandblussers die je tegen kan komen.     Werking van een CO2 blusser Een CO2 blusser is… Lees verder »

Nieuwbouwhuis vol met koolmonoxide

De nieuwbouwwoning van de familie Breugem staat bomvol boeketten. Het gezin ontsnapte op 29 oktober aan een sluipmoordenaar genaamd koolmonoxidevergiftiging door een technisch mankement aan de cv-ketel.     ,,Mijn jongste dochter viel die maandagavond opeens uit bed. Als dat niet was gebeurd, had onze familie nu een vijfvoudige begrafenis achter de rug gehad.” Vader… Lees verder »

Hoe veilig is jouw huis bij brand

Vrijdag 29 september starten Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting de landelijke campagne ‘Hé doe de deur dicht’ om de kans op slachtoffers bij brand te verkleinen. In dit thema zijn de actiepunten uit het onderzoeksrapport van de Brandweeracademie ‘Gebrand op inzicht’ verwerkt.   Hé doe de deur dicht Uit het onderzoeksrapport van de Brandweeracademie komt naar… Lees verder »

10 tips voor een brandveilige bedrijfsfeest

Ben jij bezig met het organiseren van een bedrijfsfeest? Leuk! Maar sta je ook stil bij de veiligheid en risico’s op brand? De brandweer krijgt jaarlijks veel meldingen van brand en veel mensen die met (ernstige) brandwonden naar de spoedeisende hulp toe gaan. In dit blogbericht staan 10 tips die bijdragen aan een brandveilige bedrijfsfeest.… Lees verder »

Brandalarm gekoppeld aan buurtpreventie app

In samenwerking met Veiligebuurt.nl heeft WoonVeilig een alarmsysteem ontwikkeld, dat meldingen direct deelt met buurtgenoten in de app-groep. Veel moderne alarmsystemen kunnen de bewoner of contactpersonen op afstand alarmeren. Maar wanneer deze mensen niet in de nabijheid van het betreffende pand zijn, kan er kostbare tijd verloren gaan. Met de nieuwe functionaliteit van het WoonVeilig… Lees verder »

10 tips voor een brandveilige kerstboom

December staat bol van de gezelligheid. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een kerstboom. De kerstboom krijgt vaak een prominente plek in de huiskamer. Een risicovolle brandfactor in een maand dat je liever gezellig houdt. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet voor een brandveilige kerstboom.   10 tips voor een brandveilige… Lees verder »

Onderhoud van blusmiddelen

Onderhoud van blusmiddelen is net zo belangrijk als de aanwezigheid ervan. Je moet er immers op kunnen vertrouwen dat blusmiddelen bruikbaar zijn op het moment dat je ze nodig hebt. In het geval van brand, wil je uiteraard niet met een defecte brandblusser in je handen staan. Daarom is het noodzakelijk dat blusmiddelen op de… Lees verder »

Brandpreventieweken van start

De brandpreventieweken, die van 1 t/m 31 oktober 2016 plaatsvinden, hebben dit jaar als thema ‘Hé, doe de deur dicht’. Dit thema sluit aan op een onderzoeksrapport van de Brandweeracademie. Uit dit rapport blijkt dat gesloten binnendeuren je kansen om een woningbrand tijdig te ontvluchten of om te worden gered aanzienlijk vergroten. Dit geldt helemaal… Lees verder »

Blijf uit de rook

Tijdens een brand komt rook vrij. Rook is altijd ongezond.  Probeer daarom te voorkomen dat je onnodig rook inademt. De meeste slachtoffers tijdens een brand ontstaan niet door vuur maar door rook. In rook zit koolmonoxide dat je niet kunt ruiken, zien, proeven en voelen. Het is erg giftig waar je zelfs aan dood kunt… Lees verder »

Kleine brandjes met Oud & Nieuw zelf blussen

De brandweer roept Nederlanders op om tijdens de jaarwisseling niet voor kleine brandjes te bellen, maar zelf te blussen. Dit om de capaciteit van de brandweer optimaal te kunnen inzetten en dat de brandweer zich kan concentreren op de grotere incidenten.   Zelf blussen Elk jaar is de brandweer tijdens Oud & Nieuw de hele… Lees verder »