BHV in bedrijfsverzamelgebouw

BHV in bedrijfsverzamelgebouw is een aandachtspunt die je met alle bedrijven onderling moet bespreken. Is jouw bedrijf gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw? Dan hebben wij voor jouw 5 tips hoe je BHV in een bedrijfsverzamelgebouw organiseert.

 

Voorbeeld BHV in bedrijfsverzamelgebouw

We nemen als voorbeeld 1 van de grootste bazaars van Nederland, de Bazaar in Beverwijk. Hier zijn in totaal 15 markthallen met circa 2000 winkels. De indeling van deze bazaar is zeer uitdagend. Dit komt vooral door de verschillende hallen waar onder andere flink geconsumeerd wordt. De Bazaar in Beverwijk trekt elk weekend zo’n 35.000 bezoekers.

Het mooie aan deze bazaar is de manier waarop er gealarmeerd, gecommuniceerd, bestreden en samengewerkt wordt tussen de openbare hulpverleningsdiensten. Er heerst een strakke telefoondiscipline, met aparte kanalen. De bedrijfshulpverleners weten precies waar ze de noodvoorzieningen kunnen vinden en zijn goed in staat hoe ze hun eigen ruimtes moeten controleren ingeval van een ontruiming.

 

5 tips voor BHV in bedrijfsverzamelgebouw

Tip 1: Maak onderling met alle bedrijven in het bedrijfsverzamelgebouw afspraken over BHV.

Tip 2: Oefen een ontruiming 1 keer per jaar. Je wordt pas goed als je op elkaar bent ingespeeld.

Tip 3: Stel een gezamenlijk BHV plan op en vermeld daarin wie de BHV’ers zijn, wat te doen tijdens een ontruiming, vluchtplan, alarmering etc. en houdt deze actueel.

Tip 4: Volg gezamenlijk de BHV cursus. Zo kun je onderling afspraken maken en ook controleren dat wat je onderling afgesproken hebt, ook in de praktijk werkt.

Tip 5: Zorg dat de BHV materialen binnen handbereik en up-to-date zijn. Denk aan blusmiddelen, EHBO verbanddoos, AED, ontruimingsmiddelen, hesjes en alarmeringssysteem.

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen over BHV in een bedrijfsverzamelgebouw? Of wil je een offerte aanvragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Een reactie op “BHV in bedrijfsverzamelgebouw

  1. P.F. van der Wees. op

    Hartelijk dank voor Uw opvang na mijn Flauwte van middag . ” Favo-Fale collaps “, het is mij al eens een keer overkomen . Op het moment gaat het goed . Morgen gaat onder getekende , opaanraden van de huisartsen post hier in Deventer , naar de Huisarts . Om maar zekerheid te krijgen en eventueel een door verwijzing voor een verdere stap . ik vond het heel adequaat handelen Uwer zijds . Dank U .

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *