BHV in bedrijfsverzamelgebouw is een aandachtspunt die je met alle bedrijven onderling moet bespreken. Is jouw bedrijf gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw? Dan hebben wij voor jouw 5 tips hoe je BHV in een bedrijfsverzamelgebouw organiseert.
Voorbeeld BHV in bedrijfsverzamelgebouw
We nemen als voorbeeld 1 van de grootste bazaars van Nederland, de Bazaar in Beverwijk. Hier zijn in totaal 15 markthallen met circa 2000 winkels. De indeling van deze bazaar is zeer uitdagend. Dit komt vooral door de verschillende hallen waar onder andere flink geconsumeerd wordt. De Bazaar in Beverwijk trekt elk weekend zo’n 35.000 bezoekers.
Het mooie aan deze bazaar is de manier waarop er gealarmeerd, gecommuniceerd, bestreden en samengewerkt wordt tussen de openbare hulpverleningsdiensten. Er heerst een strakke telefoondiscipline, met aparte kanalen. De bedrijfshulpverleners weten precies waar ze de noodvoorzieningen kunnen vinden en zijn goed in staat hoe ze hun eigen ruimtes moeten controleren ingeval van een ontruiming.
5 tips voor BHV in bedrijfsverzamelgebouw
Tip 1: Maak onderling met alle bedrijven in het bedrijfsverzamelgebouw afspraken over BHV.
Tip 2: Oefen een ontruiming 1 keer per jaar. Je wordt pas goed als je op elkaar bent ingespeeld.
Tip 3: Stel een gezamenlijk BHV plan op en vermeld daarin wie de BHV’ers zijn, wat te doen tijdens een ontruiming, vluchtplan, alarmering etc. en houdt deze actueel.
Tip 4: Volg gezamenlijk de BHV cursus. Zo kun je onderling afspraken maken en ook controleren dat wat je onderling afgesproken hebt, ook in de praktijk werkt.
Tip 5: Zorg dat de BHV materialen binnen handbereik en up-to-date zijn. Denk aan blusmiddelen, EHBO verbanddoos, AED, ontruimingsmiddelen, hesjes en alarmeringssysteem.
Neem contact met ons op
Heb je vragen over BHV in een bedrijfsverzamelgebouw? Of wil je een offerte aanvragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
CTA BLOCK