Handige reanimatie apps

Er bestaan talloze apps voor reanimatie. 101BHV.nl heeft de volgende apps voor jou geselecteerd die voldoen aan de juiste en meest recente richtlijnen. Er bestaan meer dan 60 reanimatie apps, maar het merendeel van de reanimatie-apps kloppen niet.

 

EHBO app

Veel mensen weten niet wat ze moeten doen bij een ongeval of reanimatie. En daarnaast zijn er nog te veel mensen die niets doen, of het verkeerde. Daarom heeft het Rode Kruis een EHBO app ontwikkelt. Met de EHBO app voor de smartphone heb je altijd de juiste EHBO kennis.

Instructies bij ongevallen
De app geeft je korte en bondige instructies bij bijvoorbeeld een brandwond, verslikking, bewusteloosheid of een hersenschudding. Daarnaast kun je met behulp van de app de route naar de dichtstbijzijnde AED locatie vinden.

 

De reanimatie app

De Hartstichting heeft de reanimatie app ontwikkelt om een aantal verschillende redenen. Met de reanimatie app krijg je ondersteuning bij het verlenen van hulp bij een hartstilstand, maar je kunt ook je eigen kennis even laten opfrissen.

De reanimatie app heeft drie hoofdmenu’s:
– Oefenen
– Quiz
– Nu reanimeren

Bij het oefenen wordt er in tekst en beeld alle reanimatiestappen kort en bondig toegelicht. Bij de kennisquiz wordt gekeken en getest of je weet hoe je moet handelen bij een hartstilstand. Bij nu reanimeren biedt de app direct hulp bij het reanimeren. In een gesproken tekst loopt de tijd mee en komen alle reanimatiestappen in het juiste tempo aan bod.

In recent onderzoek is de app van de Hartstichting beoordeelt door deskundigen. De deskundigen beoordeelden de app als zeer betrouwbaar en gebruikersvriendelijk.

Naast één van deze apps is het ook mogelijk om een BHV cursus te volgen bij 101BHV.nl. De BHV cursus bevat namelijk ook alle taken die nodig zijn voor het reanimeren. Je kunt in onze agenda kijken wanneer er een BHV cursus bij jou in de buurt is, of stuur ons een mail om een offerte aan te vragen voor bijvoorbeeld een BHV cursus bij jou op locatie!

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *