170.000 burgerhulpverleners nodig

De eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. Hoe eerder wordt gestart met reanimeren, hoe groter de kans op overleving. Om te zorgen dat hulp zo snel mogelijk ter plaatse is, worden buurtgenoten die een BHV cursus hebben gevolgd of een medische achtergrond hebben opgeroepen. De buurtgenoten starten met reanimeren totdat de ambulance ter plaatse komt en die het van de burgerhulpverleners overnemen.

Burgerhulpverleners te kort

Om ervoor te zorgen dat iedereen die in Nederland een hartstilstand krijgt binnen 6 minuten gereanimeerd wordt, zijn 170.000 burgerhulpverleners nodig die via een oproepsysteem kunnen worden opgeroepen. Op dit moment zijn er al ruim 86.000 burgerhulpverleners. Maar dat betekent dat er ook nog heel veel nieuwe burgerhulpverleners nodig zijn.

Vanaf vandaag gaat de Hartstichting zoveel mogelijk bedrijfshulpverleners werven om aan te sluiten in het netwerk burgerhulpverleners. Iedereen in Nederland ouder dan 18 jaar en die kan reanimeren, mag zich aanmelden voor de burgerhulpverlening. Hoe meer burgerhulpverleners, hoe groter de kans dat buurtgenoten de buurman met succes kunnen reanimeren.

Aanmelden burgerhulpverlening

Wil jij je aanmelden voor burgerhulpverlening? Ga dan naar de website van de HartslagNu. Beschik je nog niet over de vaardigheden om te kunnen reanimeren? Volg dan een BHV cursus bij 101BHV.nl.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *