In de Gelredome in Arnhem is vrijdag 6 juni het wereldrecord reanimeren en defibrilleren verbroken. Maar liefst 3242 leerlingen van middelbare scholen in Nederland hebben een half uur lang op 750 reanimatiepoppen gereanimeerd. Het vorig record stond op 2100 deelnemers.

 

Reanimatie onderwijs

Met deze actie wil De Hartstichting aandacht vragen voor reanimatie-onderwijs op middelbare scholen. De Hartstichting wil in oktober een petitie aanbieden aan staatssecretaris Dekker en heeft al 27.000 handtekeningen. Het streven is 40.000 handtekeningen. De Hartstichting ziet het liefst dat alle scholieren vanaf 14 jaar moeten kunnen reanimeren.

 

Elke week krijgen 300 Nederlanders een hartaanval. De eerste 6 minuten zijn van cruciaal belang. Daarom is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. Door middel van een reanimatie cursus weten omstanders hoe ze moeten reanimeren en de kans op overleving zo groot mogelijk is. Ben jij ook voorstander dat reanimatieonderwijs moet worden toegepast op alle middelbare scholen in Nederland? Teken de petitie van De Hartstichting!

 

Wat te doen bij een hartstilstand

Het kan overal voorkomen. Op het sportveld, op het werk, langs het water, in het centrum. Iedereen kan een hartstilstand krijgen. Elke week krijgen 300 Nederlanders dit, waarvan er maar 10% overleeft. Om dit percentage te verhogen, is het van belang dat veel mensen moeten weten hoe ze moeten reanimeren. Want de eerste 6 minuten zijn van levensbelang. Het duurt maximaal 15 minuten dat professionele hulpverlening aanwezig is. Bel 1-1-2 en leg kort en bondig uit wat er aan de hand is en op welke locatie je bent. Start direct met reanimeren en laat omstanders een AED halen. Het gebruik van een AED vergroot de overlevingskans aanzienlijk. Sluit de AED aan en volg de instructies van de AED op. Ga net zo lang door totdat de ambulance is gearriveerd en die het van je overneemt. Reanimatie is onderdeel van de BHV cursus waarbij 101BHV.nl cursisten veel laten reanimeren.

 

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

CTA BLOCK