Voorbereid op Eerste Hulp handelingen bij kinderen?

Een kind glijdt uit op de trap, krijgt heet water over zich heen, of verslikt zich in een snoepje. Elk jaar zijn er meer dan 60.000 kinderen betrokken bij een ongeval in en om het huis. In een paar minuten na een ongeluk is het van groot belang dat je weet wat je moet doen. Dit noemen we ‘eerste hulp aan kinderen’ of ‘kinder-EHBO’.

 

Wat leer je tijdens Eerste hulp aan kinderen

De cursus eerste hulp aan kinderen duurt 1 dag en na afloop van de cursus Kinder EHBO kun je een kind in veiligheid brengen, de toestand van het kind beoordelen, reanimeren, AED gebruiken en eerste hulp verlenen bij bewusteloosheid, bloeding, brandwond, circulatiestilstand, CO-vergiftiging, ernstige allergie, hoofdletsel, neusbloeding, tand door de lip, vinger tussen de deur, vuiltje in het oog etc.

Je mag deelnemen aan een cursus kinder EHBO vanaf 16 jaar en is zeer geschikt voor medewerkers van kinderopvang of kinderdagverblijf en gastouders.

 

Vergoed door zorgverzekering

In veel gevallen wordt de cursus eerste hulp aan kinderen 100% vergoed door zorgverzekeraars.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *