112-training voor kinderen

Van jongs of aan wordt je geleerd om 112 te bellen in noodsituaties. Wat niet geleerd wordt is wat ze dan aan de telefoon moeten zeggen. Vooral voor kinderen is dit lastig. Anneloes Mikhout uit Sliedrecht heeft een speciale 112-training ontwikkeld voor kinderen: SOS Wat doe jij?. Anneloes heeft de 112-training voor kinderen ontwikkeld omdat ze zelf ernstig ziek was. Ze vroeg zich af of haar kinderen hulp konden bieden en 112 konden bellen. Hier bestond nog geen training voor, waardoor ze SOS Wat doe jij? heeft ontwikkeld.

 

SOS Wat doe jij?

SOS Wat doe jij? is een trainingspakket gericht op kinderen in de leeftijd van 6-13 jaar. Via de training kunnen zij een 112 noodgesprek oefenen. De kinderen wordt geleerd om een noodsituatie te herkennen, de regels voor gebruik van 112 en om 112 te bellen. Inmiddels wordt de training op twee scholen gegeven in Rotterdam en Sliedrecht. De kosten bedragen €169,00.

 

Hoe alarmeer je hulpdiensten?

Stel iemand valt flauw, een voetganger wordt voor je ogen aangereden of je collega is radeloos omdat ze per ongeluk een giftig product heeft ingeslikt. Dit zou zomaar een keer kunnen gebeuren en dit zijn incidenten waarvoor je de hulpdiensten moet bellen. Hoe alarmeer je hulpdiensten?

 

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *