Wat is een slow-whoop?

U heeft het vast al wel eens gehoord tijdens een BHV oefening of tijdens een calamiteit op de bedrijfsvloer, een slow whoop.  Maar wat is een slow-whoop en wat doet een slow-whoop? Een slow-whoop geeft een luid signaal en is onderdeel van een ontruiming . Het geluid van de slow whoop is een teken voor alle aanwezigen om het gebouw rustig te verlaten. Voor BHV’ers betekent dit actie! Er is mogelijk een een incident. Dit kan bijvoorbeeld een brand of een bommelding zijn. De slow whoop wordt geactiveerd door een automatisch brandalarm of door een handbrandmelder.
 

 

BHV en slow-whoop

Als de slow-whoop af gaat is dit voor BHV’ers het teken dat er een calamiteit is. Verlaat rustig uw werkplek en ga naar het brandpaneel. Als u in alle paniek uw werkplek verlaat, kan dit onnodig paniek en onrust opwekken bij uw collega’s. Het kan voorkomen dat het een valse melding betreft. Als dit overdreven vaak gebeurt, moet u contact opnemen met de desbetreffende installatiebedrijf. Is er daadwerkelijk een incident begeleid dan alle aanwezigen in het gebouw naar de verzamelplaats buiten.

 

Geluid slow-whoop


Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn tijdens een calamiteit? Meld je aan voor een praktijkgerichte cursus over brand en ontruiming of een BHV cursus.

Cursus brand en ontruiming