Wat is een slow-whoop?

Tijdens een calamiteit of BHV oefening gaat het slow whoop vaak af. Wat is een slow whoop en wat doet een slow whoop?

Een slow-whoop geeft een luid signaal word ook wel ontruimingssignaal genoemd. Het geluid van de slow whoop is een teken voor alle aanwezigen om het gebouw rustig te verlaten.

Voor BHV’ers betekent dit actie! Er is mogelijk een een incident. Dit kan bijvoorbeeld een brand of een bommelding zijn. De slow whoop wordt geactiveerd door een automatisch brandalarm of door een handbrandmelder.

 

BHV en slow-whoop

Als de slow-whoop af gaat is dit voor BHV’ers het teken dat er een calamiteit is. Verlaat rustig uw werkplek en ga naar het brandpaneel.

Als u in alle paniek uw werkplek verlaat, kan dit onnodig paniek en onrust opwekken bij uw collega’s. Het kan voorkomen dat het een valse melding (loos alarm) betreft. Als dit overdreven vaak gebeurt, moet u contact opnemen met de desbetreffende installatiebedrijf.
Is er daadwerkelijk een incident begeleid dan alle aanwezigen in het gebouw naar de BHV verzamelplaats buiten.

 

Geluid slow-whoop


Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn tijdens een calamiteit? Meld je aan voor een praktijkgerichte cursus over brand en ontruiming of een BHV cursus.

Cursus brand en ontruiming

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *