BHV op locatie wanneer jullie het uitkomt!

Je weet dat BHV noodzakelijk is binnen elke organisatie in Nederland. Bovendien is bedrijfshulpverlening verplicht! Bespaar reistijd en kies voor BHV op locatie! Ideaal voor bedrijven waarbij het lastig is om personeel de deur uit te sturen voor langere tijd.

BHV cursus op eigen locatie

De BHV’ers hoeven dan niet naar één van onze meer dan 20 locaties toe maar de instructeur komt bij jullie op locatie om een BHV cursus te geven. Het grote voordeel van BHV op eigen locatie (ook wel ‘BHV in company‘ genoemd) is dat de BHV cursus afgestemd kan worden op de risico’s van jullie bedrijf, waar en wanneer jullie dat willen. Bovendien geven onze instructeurs naar wens een op maat gemaakte cursus.

Wie zegt dat BHV verplicht is?

De Afrbowet geeft aan dat bedrijfshulpverlening Externe link verplicht is. Bovendien is het belangrijk om tijdens een calamiteit ondersteund te worden door gediplomeerde BHV’ers die weten wat ze moeten doen in uitzonderlijke situaties!

Handig om te weten voordat je een BHV cursus afneemt

Welke BHV aanbieder kan ik het beste kiezen?

Er zijn veel verschillende aanbieders van BHV cursussen en -trainingen. Let er goed op dat je BHV afneemt bij een gecertificeerde BHV opleider! Bij 101BHV.nl zijn al onze instructeurs gediplomeerd en in bezit van de meest recente certificaten! Daarnaast zijn wij aangesloten bij het NVB Externe link.

Welke cursus op locatie is geschikt voor mij?

Dit hangt af van het type bedrijf waarvoor je werkt of waarvan jij eigenaar bent. Voor veruit de meeste organisaties voldoet een BHV cursus in 1 dag of BHV herhaling. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen.

Hoeveel ruimte hebben jullie nodig?

Wij houden een praktijkgerichte BHV cursus waarbij het gewenst is om naast voldoende zitplekken te hebben, ook voldoende ruimte is voor reanimatieoefeningen. Voor het praktijkgedeelte ‘brand’ hebben wij buiten een ruimte nodig zo groot als 2 a 3 parkeerplekken.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

“Wij hebben een BHV Basis Cursus gevolgd. Onze ervaring was zeer positief. Leerzaam en goede instructeur. Veel praktijkvoorbeelden en handige tips..
Bedankt!”

B. Linssen

hartslagnu

3 gerelateerde onderwerpen die je meteen kunt meenemen tijdens een BHV cursus

1. RI&E

RI&E is een afkorting van Risico Inventarisatie en Evaluatie. Het is een verplicht onderdeel van de Arbowet, waar alle werkgevers aan moeten voldoen. Door een RI&E worden mogelijke risico’s binnen het bedrijf in kaart gebracht en kunnen er maatregelen genomen worden om deze te beperken of uit te sluiten.

2. Ontruimingsplan

Tijdens calamiteiten gebeurt er heel veel tegelijk. Daarom kun je niet alles uitstippelen. Elke (nood)situatie uniek. Een essentieel onderdeel van veiligheid tijdens geval van nood is het ontruimen van de mensen binnen een ruimte. Het opstellen van een ontruimingsplan kun je zien als een soort draaiboek hiervoor.

3. Brandblussers en brandklassen

Brand?! Afhankelijk van de type brand dat kan ontstaan bepaal je welke type brandblusser geschikt is binnen het gebouw. Hiervoor zijn verschillende brandklassen opgesteld welke in de onderstaande video uitgelegd worden.

Hoeveel BHV’ers heeft mijn bedrijf nodig?

Dat hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van je bedrijf en het aantal medewerkers. Er zijn echter méér factoren die bepalen hoeveel BHV’ers nodig zijn voor jouw organisatie.

hoe-blus-je-een-brand

Zo, nu weet je wat er komt kijken bij een BHV cursus op locatie

Zie jij nét als ons de noodzaak van BHV? Onze gediplomeerde instructeurs ontzorgen jou hierin zodat jij straks precies weet wat te doen bij calamiteiten.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *