BHV cursus in Almere zeer leerzaam

Het hele jaar door organiseren we door heel Nederland een BHV cursus. Vrijdag 19 december 2014 werd in Almere de laatste BHV cursus van het jaar gegeven. In het kader van Nederland elke dag een beetje veiliger maken hebben we ook deze dag weer een aantal eigenaren en medewerkers van bedrijven opgeleid tot bedrijfshulpverlener. Hieronder een kort verslag van deze leerzame dag.

 

BHV cursus

De BHV cursus in Almere begint om 9.00 uur en de cursisten waren mooi op tijd. Nadat de instructeur alles had uitgestald en geïnstalleerd kon iedereen zichzelf even introduceren zodat de cursisten van elkaar weten hoe iemand heet en wat diegene doet. Wel zo leuk. Het brandgedeelte is altijd in de ochtenduren aan de beurt. De cursisten krijgen dan stof over wat zijn de gevaren, wat zijn de brandklassen, wat is koolstofmonoxide, welke soorten brandblussers zijn er etc. De cursisten koppelen dit al snel terug naar hun eigen situatie: “welke brandblusser hebben wij?”, “waar hangen de brandblussers”, “weet de brandweer van onze risico’s?”. De bewustwording werd behoorlijk op de proef gesteld. De BHV cursus van 101BHV.nl zijn altijd zeer praktijkgericht en dus werd het tijd dat de cursisten een brandblusser in handen kreeg. Op de parkeerplaats werden de verschillen tussen brandblussers nog een keer uitgelegd en kon het blussen van branden beginnen. De moeilijkheidsgraad werd steeds een beetje meer opgeschroefd. Nadat alle brandjes geblust waren was het tijd om weer naar binnen te gaan. Hier stond een heerlijke lunch voor de cursisten klaar. Deze lunch is altijd bij de prijs voor open inschrijvingen inbegrepen.

Levensreddende handelingen

Nadat het eten gezakt was, ging de het dagprogramma verder met levensreddende handelingen. We leren de cursisten hoe ze moeten reanimeren, heimlich-greep, stabiele zijligging, diverse ziektebeelden, wat te doen bij brandwonden en nog veel meer. Ook dit keer stond praktijk in het middelpunt. Veel doen. Dit werd door de cursisten erg goed opgepakt. Er was aan het einde nog even tijd voor diverse scenario’s. Wat moet je doen als je iemand op de grond aantreft met een botbreuk? Wat moet je doen bij een ontruiming? Diverse leerzame scenario’s waarbij de BHV’ers het moeten oplossen.

 

Al met al was dit een zeer leerzame dag waarbij de cursisten met een voldaan gevoel naar huis zijn gegaan. We hebben hele positieve reacties ontvangen. Uiteindelijk doen we het voor om Nederland elke dag een beetje veiliger te maken. Wil je nu ook een BHV cursus in Almere volgen of op een andere locatie in Nederland? Schrijf je nu in voor een BHV cursus.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *