Top 5 reanimatienummers

De meest ideale frequentie voor borstcompressies tijdens een reanimatie is 100 keer per minuut. Een muzieknummer kan je ondersteunen om het ritme van de borstcompressies vast te houden. Wij hebben 5 reanimatienummers die het ritme juist aangeven. Het ritme van het nummer Staying Alive van de Bee Gees heeft precies het juiste ritme. Daarnaast heeft het nummer ook nog is een toepasselijke tekst.

 


 
Maar ben je geen fan van de Bee Gees? Dan zijn er nog meer geschikte nummers! Er is voor de rest geen nummer meer die precies 100 borstcompressies heeft, maar wel een aantal die rond de 100 borstcompressies heeft, het ideale reanimatienummer dus. Het kan een geheugensteuntje zijn als je moet reanimeren. Het deuntje in je hoofd kan je helpen een goed ritme aan te houden. Hieronder vindt je vijf nummers die je kunt gebruiken tijdens het (oefenenen) van reanimeren.

 

Top 5 reanimatienummers

1. Staying alive – Bee Gees


 

2. Rock your body – Justin Timberlake


 


 

3. Hips don’t Lie – Shakira


 

4. Crazy in Love – Beyoncé


 


 

5. Sweet home Alabama – Lynyrd Skynyrd

 


Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn en weten wat je moet doen? Meld je aan voor een praktijkgerichte reanimatie cursus of leer reanimeren in 6 stappen.

Cursus Reanimatie en AED

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Een reactie op “Top 5 reanimatienummers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *