Run op reanimatiecursussen na hartstilstand Eriksen

Miljoenen televisiekijkers keken zaterdag toe hoe de Deense voetballer Christian Eriksen op het veld werd gereanimeerd tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Machteloos, hopend op een goede afloop. Als er iemand plotseling ineenzakt door een hartstilstand, weet je dan wat je moet doen? Veel mensen weten dit niet. Dat blijkt uit het feit dat de aanmeldingen voor reanimatiecursussen afgelopen week zijn verveelvoudigd.

 

Weet jij wat je moet doen tijdens een reanimatie?

De hartstilstand die Deense voetballer Christian Eriksen kreeg op het veld tijdens zijn EK-wedstrijd heeft velen doen wakker schudden. Binnen een minuut werd de voetballer gereanimeerd. De kans is groot dat deze snelle reanimatie en het gebruik van de AED zijn leven heeft gered.

Deze gebeurtenis heeft velen tot nadenken gebracht. Want hoe moet je handelen als zo’n situatie zich voordoet? Snel handelen is cruciaal wanneer een hartstilstand optreedt. Daarom is het belangrijk dat iemand binnen 6 minuten begint met reanimatie. Door een reanimatiecursus te volgen weet je wat je moet doen wanneer iemand ineenzakt.

 

reanimatie eriksen

Meer aanmeldingen voor reanimatiecursussen

Vele mensen hebben al jaren in hun hoofd dat ze een reanimatiecursus willen doen. Voor velen is deze gebeurtenis op het veld dé doorslag om een reanimatiecursus te volgen. Op dit moment is er namelijk een run op reanimatiecursussen. Als zo’n situatie zich voordoet, zie je dat het besef toeneemt onder de mensen. Reanimeren kan levensreddend zijn. Waarom zou je dan geen cursus doen? Jaarlijks krijgen duizenden Nederlanders een hartstilstand. De kans is dus aanzienlijk dat je ooit te maken krijgt met iemand die ineenzakt door een hartstilstand. Volg een reanimatiecursus zodat je weet wat je moet doen.
 


 
Wacht niet tot je de volgende hartstilstand in het nieuws voorbij ziet komen. Onderneem zelf actie en schrijf je in voor een reanimatiecursus. Je weet immers nooit wanneer je in een situatie terecht komt waarin je moet reanimeren. En heb je je reanimatiecursus al gehaald? Dan adviseren we je om ieder jaar een herhalingscursus te doen. Zo houd je je kennis en training op peil.


Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn en weten wat je moet doen? Meld je aan voor een praktijkgerichte reanimatie cursus of leer reanimeren in 6 stappen.

Cursus Reanimatie en AED

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *