HartslagNu introduceert slimme app

Vandaag is de nieuwe HartslagNu app beschikbaar voor alle burgerhulpverleners in Nederland. HartslagNu is het netwerk van burgerhulpverleners dat wordt gealarmeerd bij een hartstilstand. De app weet precies waar een hulpverlener zich bevindt, waardoor bij een hartstilstand nog sneller kan worden opgetreden. Hierdoor wordt de kans op overleven na een hartstilstand vergroot. Tot op heden werden burgerhulpverleners opgeroepen via een SMS bericht. Door de slimme app worden alleen burgerhulpverleners opgeroepen die in de buurt van het slachtoffer zijn en binnen 6 minuten ter plaatse kunnen zijn.

 

Burgerhulpverlening

Als burgerhulpverlener biedt je hulp bij een hartstilstand. Door te starten met reanimeren of een AED te halen, kun je levens redden. Omdat je binnen 6 minuten kunt starten met eerste hulp verlenen, stijgt de kans op overleven na een hartstilstand aanzienlijk. De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Een burgerhulpverlener overbrugt de tijd totdat hulpverleningsdiensten aanwezig zijn. Burgerhulpverlener wordt je na het volgen van een BHV cursus.

 

Landelijke dekking

Het netwerk van vrijwillige burgerhulpverleners bij hartproblemen heeft een landelijke dekking. Als iemand uit Zwolle bijvoorbeeld op vakantie is in Groningen, en hij bevindt zich binnen zes minuten afstand van een melding, dan wordt hij ook opgeroepen. De slimme app gaat het SMS systeem niet vervangen, maar wordt een toevoeging. De app geeft na een melding direct de routebeschrijving weer en houdt rekening met de infrastructuur, zoals wegen, rivieren en bruggen.

 

Download de HartslagNu App

De App is vanaf dinsdag 20 oktober 2015 beschikbaar voor alle burgerhulpverleners in Nederland. De App is te vinden in de Apple store en de Google Play Store onder de naam – hartslagnu -.
Ook als u nog niet aangemeld bent bij HartslagNu is de App voor u te downloaden. U dient zich dan nog wel eerst te registreren. Naast alarmering via de App blijft alarmering via een Sms-bericht bestaan. Als u de App uitzet (niet verwijderen!) wordt u op dat moment gealarmeerd via een Sms-bericht op basis van het opgegeven adres (of adressen).

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *