Defibtech Lifeline AED

Onlangs is 101BHV.nl op bezoek geweest bij Defibtech Nederland. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de AED in Nederland is ingevoerd. Medizon is importeur van de Defibtech Lifeline AED. Defibtech is met de welbekende kleuren geel met zwarte AED marktleider in Nederland.

 

In Nederland worden elk jaar duizenden mensen getroffen door een hartstilstand. Met een Automatische Externe Defibrillator, beter bekend als een AED Externe link, kan een electrische defibrillatieschok worden gegeven bij een hartstilstand. Iedereen die plaatjes kan kijken en kan luisteren mag een AED bedienen. Hiervoor zijn geen regels verbonden. De AED’s zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk in gebruik zijn. Bedrijfshulpverleners die een BHV cursus hebben gevolgd hebben gereanimeerd met een AED op een oefenpop. In deze blog leggen we je uit wat de Defibtech Lifeline AED kan.

 

Defibtech Lifeline AED

De meest verkochte AED in Nederland, de Defibtech Lifeline AED Externe link. Is erg gebruiksvriendelijk en is een uiterst betrouwbare AED. Het is ontwikkeld zodat het voldoet aan de hoge eisen van de professionele hulpverleners. Het apparaat heeft slechts twee bedieningsknoppen: De AAN/UIT en de SCHOK knop. De gesproken aanwijzingen en de zichtbare indicatoren vormen een duidelijke gebruikersinterface. De Defibtech Lifeline AED is in staat om gebruiksgegevens op te slaan inclusief ECG- data (hartfilmpje), omgevingsgeluiden (optie) en SCHOK/GEEN SCHOK adviezen.

Defibtech lifeline AED

 

Defibtech Lifeline View AED

Zoals de titel al doet vermoeden, zit er op de Defibtech Lifeline View AED Externe link een beeldscherm waarop je instructies kunt volgen middels stem en afbeeldingen. Dat is het enige verschil tussen de Defibtech Lifeline AED en Defibtech Lifeline View AED.

 

 

 

Verschil tussen een vol-automatische en semi-automatische AED

Het verschil tussen een Defibtech Lifeline AED volautomaat Externe link en een semi-automaat AED is dat de gebruiker bij een semi-automaat AED zelf de knipperende schokknop moet indrukken om een schok toe te dienen. Bij een vol-automaat AED zal de AED automatisch de schok toedienen indien noodzakelijk.

 

AED accessoires Defibtech

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *