20.000 mensen willen niet gereanimeerd worden

Het aantal Nederlanders dat aangeeft niet gereanimeerd te willen worden groeit. Ruim 20.000 Nederlanders geven aan dat ze niet gereanimeerd willen worden. De reden hiervoor is dat ze niet verder willen leven met ernstige beperkingen. Deze doelgroep bestaat voornamelijk uit 70-plussers die niet het risico wil lopen om beschadigd uit een reanimatie te komen, schrijft het AD.

 

Petra de Jong van de NVVE zei in het Radio 1 Journaal dat deze mensen voor zichzelf hebben beslist dat ze niet als ‘kasplant’ uit een reanimatie willen komen, ook al is die kans nog zo klein. Volgens De Jong is de kans dat je een reanimatie overleeft 10 tot 20 procent, de kans dat je daarna bijna niets meer kan 1 procent. Volgens de vereniging denken steeds meer mensen na over het einde van hun leven.

 

Sinds 2007 zijn er ‘niet-reanimatiepenningen’ te koop bij Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Op de penning staat een naam, foto, geboortedatum en verklaring van de drager. Na de aanschaf van een penning ben je automatisch lid van de vereniging. De kosten bedragen €37,50.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *