Regio Haaglanden wil meer burgerhulpverleners

Op 7 maart is GGD Haaglanden samen met de Hartstichting, Veiligheidsregio Haaglanden, Regionale Ambulance Voorziening Haaglanden en het Rode Kruis een regionale campagne gestart om meer burgerhulpverleners te werven. Onderdeel van deze campagne is reeds opgeleide BHV’ers te stimuleren om zich te laten registreren als burgerhulpverlener. Doelstelling is om minimaal 4000 burgerhulpverleners in regio Haaglanden te behalen en wellicht meer. We hopen deze doelstelling te behalen met uw medewerking.

 

Grotere overlevingskans

Elk jaar krijgen 1000 inwoners in de regio Haaglanden een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Zodra er een melding van een hartstilstand binnenkomt bij de 112-alarmcentrale, stuurt het  burger alarmeringssysteem Hartveilig Wonen berichten uit naar burgerhulpverleners in de buurt. Een burgerhulpverlener besluit zelf om wel of niet te reageren op het bericht. Burgerhulpverleners zijn vaak erg dichtbij en kunnen daarom al vroeg starten met de reanimatie nog voordat de professionele hulpdiensten ter plaatse zijn. Om de keten te versterken en meer levens te redden willen wij het aantal burgerhulpverleners in regio Haaglanden verhogen. Voor meer informatie over het burger alarmeringssysteem kunt u naar de website van HartslagNu.

 

Samenwerken met BHV’ers

Wij willen u vriendelijk verzoeken om als hoofd BHV’er deze campagne kenbaar te maken binnen uw team van BHV’ers. Dit kan kenbaar gemaakt worden door tijdens de volgende  bijeenkomst een oproep te doen aan alle BHV’ers om zich aan te sluiten bij dit netwerk. Zij beschikken namelijk al over de juiste training en kennis en dienen op de hoogte gesteld te worden van het burger alarmeringssysteem. Door zich aan te melden bij het burger alarmeringssysteem kan de keten versterkt worden. Zo kunnen we gezamenlijk bijdragen aan het vergroten van de overlevingskans na een hartstilstand.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *