Al jarenlang zijn we bezig om door middel van techniek problemen op te lossen voor allerlei verschillende doeleinden. Zo kan een hotel tegenwoordig eenvoudig worden geboekt en kan men op 80-jarige leeftijd nog blijven fietsen met een elektrische fiets. Ook binnen BHV worden dit soort innovaties veelvuldig bedacht. Bijvoorbeeld reanimeren met een VR bril en handige app’s om BHV’ers te alarmeren.

Voor jezelf kan e-health voornamelijk via de telefoon ingezet worden om oplossingen te bieden. Dit wordt gedaan door apps die je informatie bieden over bepaalde onderwerpen of apps die je helpen met het stimuleren om gezond te leven. Onderstaand vind je een aantal gratis apps die je hulp kunnen bieden.

Staying Alive
Deze app is ontworpen door het Rode Kruis en geeft je aan waar in de buurt een Automatische Externe Defibrillator (AED) is. Mocht er een ongeval bij je in de buurt zijn dan kun je meteen opzoeken waar je deze kunt vinden voor het geval dat het nodig is om te reanimeren.

HartslagNu
HartslagNu is een landelijk platform waar mensen geregistreerd staan die kunnen en willen reanimeren wanneer dit nodig is. Via de app of een SMS worden burgerhulpverleners op de hoogte gebracht voor een reanimatie.

Vergoeding zorgverzekering
Naast deze gratis apps zijn er andere mogelijkheden die daadwerkelijk je gezondheid in de gaten houden. Deze zijn vaak niet gratis en niet iedere zorgverzekeraar biedt hier vergoedingen voor aan. Daarom is het verstandig om je zorgverzekering vergelijken standaard tot de procedure te laten behoren en te kijken.

CTA BLOCK