AED redt leven van tennisser

Bij een tennisclub in het Noord-Brabantse Liessel werd vrijdag 18 september met behulp van de AED Externe link een levensreddende reanimatie uitgevoerd. Tijdens een competitiewedstrijd tussen twee spelers zakte één van de spelers plots weg als gevolg van een hartstilstand. Door omstanders is snel  en adequaat ingegrepen door direct te starten met reanimeren, hulpdiensten in te schakelen en een AED te halen.

 

Inzet burgerhulpverlening

Dankzij de alerte reactie van omstanders werd direct gestart met reanimeren in combinatie met de hulp van een AED van de tennisclub. Ook werden hulpverleners uit de omgeving die in het bezit zijn van een EHBO- of BHV certificaat opgeroepen. De voorzitter van de tennisclub liet weten dat dankzij de snelle hulp en inzet van iedereen het slachtoffer aanspreekbaar en met hartslag naar het ziekenhuis is vervoerd. De reanimatie is expliciet levensreddend geweest, waarbij de AED nadrukkelijk zijn werk heeft gedaan. Voor beide partijen was het een indrukwekkende gebeurtenis.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *