Nieuws

Nieuws

Aantal bedrijfsongevallen nemen toe

In 2018 zijn er in totaal 4368 ongevallen gemeld waarvan er 71 met dodelijke afloop, meldt Inspectie SZW. In vier jaar tijd steeg het aantal ongelukken met 931. Oorzaak volgens de inspectie: de roep om sneller en efficiënter te werken. Inspectie SZW, de vroegere arbeidsinspectie, gaat extra inspecteurs werven. Aantrekkende economie De reden zit hem volgens een… Lees verder »

De toekomst met handige app’s

Al jarenlang zijn we bezig om door middel van techniek problemen op te lossen voor allerlei verschillende doeleinden. Zo kan een hotel tegenwoordig eenvoudig worden geboekt en kan men op 80-jarige leeftijd nog blijven fietsen met een elektrische fiets. Ook binnen BHV worden dit soort innovaties veelvuldig bedacht. Bijvoorbeeld reanimeren met een VR bril en… Lees verder »

Nieuwe wetgeving Eerste Hulp kinderen

Op 1 januari 2018 gaat de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) van kracht. Deze wet moet ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van kinderen in dagopvang en peuterspeelzaal gewaarborgd is. Een van de eisen, waaraan voldaan moet worden, is dat er te allen tijde tenminste één gecertificeerde volwassene aanwezig moet zijn, die eerste… Lees verder »

Resto VanHarte kiest voor 101BHV.nl

Binnenkort is er in elk Resto van VanHarte altijd een BHV’er aanwezig. Meestal is dat de horecamanager of een betrokken vrijwilliger. BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Een BHV’er komt in actie bij een calamiteit, bijvoorbeeld een ongeluk, brand of zelfs een ontruiming. De medewerk(st)ers van Resto VanHarte gaan daarvoor een BHV cursus volgen. Een BHV-er is… Lees verder »

Helft koolmonoxidemelders onveilig

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft, naar aanleiding van meldingen van consumenten, onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de veiligheid en betrouwbaarheid van koolmonoxidemelders. Hieruit bleek dat meer dan de helft van de 29 onderzochte producten niet naar behoren functioneert. De gevonden gebreken waren zeer verontrustend. Zo waren er maar liefst 8 melders waarbij het… Lees verder »

Koolmonoxide, onderschat en onbegrepen gevaar

Vanaf 2019 zullen er wettelijke eisen worden gesteld aan de installatie van cv-ketels en gasgestookte warmwatertoestellen. De installaties mogen dan uitsluitend door erkende bedrijven worden uitgevoerd en onderhouden. Het kabinet is tot dit besluit gekomen om het aantal koolmonoxide ongelukken terug te dringen. Jaarlijks zijn er vijf tot tien doden te betreuren als gevolg van… Lees verder »

Brandpreventieweken van start

De brandpreventieweken, die van 1 t/m 31 oktober 2016 plaatsvinden, hebben dit jaar als thema ‘Hé, doe de deur dicht’. Dit thema sluit aan op een onderzoeksrapport van de Brandweeracademie. Uit dit rapport blijkt dat gesloten binnendeuren je kansen om een woningbrand tijdig te ontvluchten of om te worden gered aanzienlijk vergroten. Dit geldt helemaal… Lees verder »

Google introduceert Emergency Location Service

Google heeft een nieuwe functie ontwikkeld voor mobiele toestellen; de Emergency Location Service. Wanneer iemand met een Android toestel het alarmnummer 1-1-2 belt, wordt, zorgt deze functie er voor dat jouw locatie direct aan de meldkamer wordt doorgegeven. Gezien het feit dat bijna driekwart van de noodoproepen vanaf een mobiele telefoon afkomstig is, is dit een belangrijke… Lees verder »