Ga veilig op vakantie met caravan of camper

Om veilig op vakantie te gaan met een caravan of camper is het belangrijk om vooraf na te denken over brandveiligheid. De caravan of camper wordt ingeladen met een heleboel spullen. We willen graag steeds meer met veel comfort op reis. Huishoudelijke apparaten en andere elektronica mogen dan ook niet ontbreken. Let er goed op dat je speciale campingapparatuur gebruikt met een laag stroomverbruik, hierdoor is de kans op een brand in jouw camper of caravan aanzienlijk kleiner.

 

Veilig op vakantie met gasfles in de caravan of camper

Om veilig op vakantie te gaan, is het van belang dat je op de juiste manier om gaat met een gasfles. Gasflessen bezorgen een groot risico voor brand in de caravan of camper. Laat je gasfles jaarlijks controleren door jouw dealer. Dan weet je dat je veilig kunt stoken en koken op vakantie.

 

Brand! en nu?

– Verwijder gasfles(sen) uit de omgeving van de brand
– Breng jezelf en omstanders in veiligheid
– Meld de brand bij de receptie
– Waarschuw andere campinggasten en breng zo nodig mensen in veiligheid
– Probeer uitbreiding te voorkomen door ramen en deuren te sluiten
– Zorg voor een vrije aanrijroute voor de brandweer
– Geef de brandweer informatie over eventuele slachtoffer(s) en hoe de brand is ontstaan

 

Brandblusser in caravan en camper

Het is aan te raden om een brandblusser of blusdeken in een caravan en/of camper te hebben. Hiermee kun je snel een beginnende brand blussen. Dit voorkomt later een heleboel stress en ellende. De sprayblusser is een compact sprayblusser en heel eenvoudig in gebruik. Het is een spuitbus dat net werkt als een haarlak bus. Na het verwijderen van de dop kunt u direct beginnen met blussen. Met een handige houder is de sprayblusser makkelijk op te hangen in de caravan of camper.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *