Wie moet er als eerste gebeld worden?

Wie moet er als eerste gebeld worden als jou iets overkomt? ICE staat voor ‘In Case of Emergency’. Voeg in je telefoon bij je contactpersoon ICE aan toe. Hulpverleners in Europa zijn op de hoogte over deze afspraak zodat niet de hele telefoon doorgespit hoeft te worden om contact op te nemen met naasten. Indien je meerdere contacten wilt toevoegen kun je dit oplossen door ICE1, ICE2, ICE3 toe te voegen.

Emergency Card

Steeds meer mensen hebben een pincode op een telefoon. Voor hulpverleners is het lastig om in de contacten lijst te komen om te kijken wie er gewaarschuwd moet worden. Voor iPhone gebruikers is er met IOS8 een Emergency Card gekomen. Met Emergency Card  is deze SOS-informatie toegankelijk is vanaf je lockscreen, zodat hulpverleners het altijd kunnen raadplegen. Ook als ze de pincode van je toestel niet weten. Op de emergency card staan ook de contactgegevens van partner, ouders en andere directe familie.

 

Andere apps

Er bestaan ook andere apps voor op je telefoon om aan te geven welke contactpersonen gebeld moet worden in geval je ernstig gewond bent geraakt en de hulpverleners willen bellen. Het nadeel van al deze apps is dat ze eerst in je telefoon moeten komen (lastig met pincode) en daarna door je apps moeten bladeren of je zo’n app hebt. De volgende apps zijn er voor gemaakt om je contacten aan te geven als contactpersoon:

ICE

 

Het is belangrijk om hier van te voren over na te denken en je zult het de hulpverleners een stuk makkelijker maken wanneer je dit georganiseerd hebt.


Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn tijdens een calamiteit? Meld je aan voor een praktijkgerichte BHV cursus.

Bekijk cursusaanbod

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *