Ontruimers waardevolle ondersteuning voor BHV organisatie

De aanwezigheid van bedrijfshulpverlening is verplicht voor iedere onderneming of instelling waar meerdere personen werkzaam zijn. De werkgever moet ervoor zorgen dat de risico’s binnen het bedrijf duidelijk in kaart zijn gebracht en het aantal BHV’ers daarop afstemmen. Voor grotere onderneming betekent dit dat er vaak sprake is van een BHV-team. Met name voor bedrijven, die niet alleen qua aantal mensen, maar ook in hoeveelheid vierkante meters omvangrijk genoemd kunnen worden, is alleen een BHV-team echter niet voldoende. In noodsituaties is de ondersteuning van ontruimers dan ook een meer dan welkom.

 

Focus op specifieke taak

In tegenstelling tot BHV-ers hebben ontruimers geen uitgebreide opleiding nodig om medische hulp te kunnen verlenen of branden te kunnen blussen. Hun taak bestaat voornamelijk uit het evacueren van mensen die in of rond het pand aanwezig zijn. Voor ontruimers is het daarom van essentieel belang om bekend te zijn met het ontruimingsplan van de onderneming. Zij moeten te allen tijde weten, waar de nooduitgangen en verzamelplaatsen zijn, hoeveel mensen zich in het gebouw bevinden en hoe zij moeten communiceren met de hulpverleningsdiensten en het BHV-team. Terwijl ontruimers zich focussen op de evacuatie, kunnen BHV-ers zich volledig richten op hun specifieke taken.

 

Instructie BHV ontruimers

Bij 101BHV.nl is het mogelijk om een op maat gemaakte cursus te organiseren specifiek voor ontruimers. Bel naar 085-7920131 of stuur een e-mail naar info@101BHV.nl.

 

bhv-ontruiming

 


Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn tijdens een calamiteit? Meld je aan voor een praktijkgerichte BHV cursus.

Bekijk cursusaanbod

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *