“De bedrijfshulpverlening verdient onze aandacht en respect, ook in tijden dat er niets gebeurt”, aldus Mr. Pieter van Vollenhoven. Over een kleine maand is de verkiezing BHV’er van het jaar. Dit gebeurd tijdens de Dag van de BHV op maandag 3 november.

 

Deze nationale dag is in het leven geroepen om stil te staan bij alle bedrijfshulpverleners in Nederland. Bedrijfshulpverlening is van ons allemaal en doen we met z’n allen. Op 3 november vragen we om besef, waardering en support voor alle BHV’ers. Bedrijven en instellingen zal deze dag extra aandacht besteden aan de BHV organisatie. Het gaat over veiligheid en gezondheid op het werk. De BHV’ers doen het ook voor jou!

 

Wat moet je doen wanneer er een collega flauwvalt? Een sterke pijn op de borst? Of een vervelende val maakt van de trap? Of ineens ruikt er rook in de ruimte waar je werkt? Dan staan de bedrijfshulpverleners voor je klaar! Zij zijn de helden op het gebied van veiligheid, weten precies hoe ze moeten handelen en in de kostbare eerste minuten kunnen hun de doorslag geven tussen leven en dood. Hun helpen totdat er professionele hulpverleners zijn gearriveerd. De bedrijfshulpverleners zijn diegene die niet alleen de theorie hebben geleerd, maar juist die belangrijke praktijk oefeningen hebben gedaan. Niet iedereen realiseert zich dit. Dat de tijd en de voorbereiding die een bedrijfshulpverlener investeert het verschil kan maken tussen leven en dood.

 

Nomineer hier je favoriete BHV’er.

 

CTA BLOCK