Informatie over BHV oproepsysteem

Er is brand in het gebouw of er is een bezoeker flauwgevallen. In een groot bedrijf zijn er veel bedrijfshulpverleners (BHV’ers). De BHV team heeft afspraken gemaakt over het oproepen van de bedrijfshulpverleners om eerste hulp te verlenen. Dit kan een beginnende brand blussen zijn, de bezoeker die flauwgevallen is helpen of het gebouw ontruimen. Het oproepen van de BHV’ers is van essentieel en groot belang. Hiervoor bestaan BHV oproepsystemen. Hiermee kan de receptie of hoofd-BHV’er individueel of meerdere BHV’ers oproepen.

 

Er bestaan diverse soorten BHV oproepsystemen of piepersystemen. Veelal is een BHV oproepsysteem draadloos zodat er geen kabels getrokken hoeven worden. De BHV’ers krijgen een pager zodat ze vanaf het basisstation opgeroepen kunnen worden. Er zijn oproepsystemen waarbij je met één druk op de knop tot wel 900 mensen kunt oproepen. Met een BHV oproepsysteem kun je tekst- of spraakberichten versturen die kunnen oplopen tot enkele kilometers of een aantal verdiepingen.

 

Merken van BHV oproepsystemen

– Omikron Callhelp 400
– SmartCall
– Firecom
– Picasse

 

Kosten BHV oproepsysteem

De kosten voor een BHV oproepsysteem liggen tussen de €500,00 en €1.500,00. Losse pagers kosten tussen de €100,00 en €200,00 en eventuele versterkers van het signaal is gemiddeld €200,00.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *