Hoe zorg je voor goede BHV tijdens evenementen?

De bedrijfshulpverlening tijdens evenementen vergt vaak een speciale aanpak betreft het organiseren hier van. Elk evenement is uniek, andere opbouw, andere indeling en zo zijn er nog 101 zaken die hier een rol in spelen.

Om er voor te zorgen dat alles goed verloopt is een voorbereiding hierin essentieel. Bij evenementen is het vaak zo dat de verschillende podia verdeeld worden in zones. Hier door wordt het een stuk overzichtelijker en kan er gekeken worden naar specifieke punten binnen een zone. Zo is het altijd erg handig om gebruik te maken van zone kaarten. Wanneer het evenement ontruimt moet worden kunnen alle BHV’ers een zone kaart krijgen met daarop elk hun eigen gebied die zij moeten ontruimen. Daarnaast zijn plattegronden met daarop vluchtroutes zeer handig voor de bezoekers van het evenement.

 

Tips voor verschillende soorten evenementen

Tip 1: Bedrijfshulpverlening tijdens een evenement is niet niks, oefen daarom vaak! Zorg er voor dat je goed op elkaar ingespeeld bent en zorg er voor dat iedereen weet wat hij of zij moet doen.

Tip 2: 101BHV.nl heeft het al vaker gezegd, laat nooit het leven van iemand afhangen van een bepaald budget.

Tip 3: Er zijn vaak medewerkers aanwezig binnen de organisatie die al een BHV cursus hebben gehad en misschien alleen een BHV herhalingscursus nodig hebben, dit scheelt in de kosten. Onderzoek dus eerst wie er al een BHV cursus hebben gehad in het verleden.

Tip 4: Bij het oefenen is het bij evenementen vaak  mogelijk om materialen te gebruiken van een bedrijf in hetzelfde gebouw.

Tip 5: Hou het zo simpel en eenvoudig mogelijk, de kans dat het hier door slaagt wordt aanzienlijk vergroot.

Tip 6: Zorg er voor dat je op tijd begint met het voorbereiden van de bedrijfshulpverlening, vaak moeten er bij evenementen overleggen worden gepleegd met andere partijen, dit kan soms lang duren.

 

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *