Crisis zorgt voor minder BHVers

Uit het onderzoek is gebleken dat de economische crisis er voor zorgt dat het aantal goed opgeleide BHVers op de werkvloer steeds verder daalt. Het onderzoeksbureau vroeg een groot aantal MKB’ers over de bezetting van BHVers binnen hun bedrijf in de afgelopen jaren.

 

Minder BHVers

Het is ernstig gesteld bij sommige bedrijven. Meer dan 50% van de ondervraagde bedrijven verteld dat het minder BHVers heeft dan een aantal jaren geleden. Bij één op de tien bedrijven is zelf helemaal geen BHV’er meer aanwezig. Wanneer medewerkers met een BHV cursus worden ontslagen wordt het vaak niet opgevangen door een nieuwe werknemer doordat dit vergeten wordt of omdat de wil om tijd en geld te investeren er niet meer is. Hierdoor wordt de bedrijfsveiligheid steeds minder.

De economische crisis is de grootste boosdoener volgens de ondervraagde bedrijven, hierdoor komen er steeds minder BHVers. Maar liefst 60% gaf aan dat het daardoor komt. Er is tegenwoordig minder budget voor nieuwe opleidingen of herhalingscursussen, maar er wordt ook steeds langer gewacht met het aanwijzen van nieuwe vervangende BHVers.

 

Het is een schadelijke trend

De laatste jaren is het een schadelijke trend geworden. Veel ondernemers willen het wel, maar zien er helaas geen mogelijkheid meer toe. Door de economische crisis is er simpelweg geen budget meer voor of kunnen de medewerkers niet naar een BHV cursus toe omdat er anders onderbezetting is op de werkvloer. Hierdoor worden de BHV cursussen of BHV herhalingen uitgesteld. Wanneer deze trend zich langer doorzet dan wordt de bedrijfsveiligheid een groot risico bij de meeste bedrijven.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *