BHV'er en wil je wat extra's doen? Lees het hier!

Bij een ongeval is vaak een burger als eerste aanwezig. Daarna wordt vaak de professionele hulpdiensten gealarmeerd. Uiteraard hebben de hulpdiensten een bepaalde tijd nodig om bij het ongeval te komen. In Nederland duurt het gemiddeld zo’n 10 tot 15 minuten voordat er politie, ambulance en/of brandweer aanwezig is. Als we dit vergelijken met de Europese tijden dan in Nederland op de goede weg, maar wat nou als er een slagaderlijke bloeding, hartstilstand of een ander ernstig ongeval is? Juist, dan moet er direct iemand zijn die kan bijvoorbeeld kan reanimeren of eerste hulp kan verlenen.

 

BHV en EHBO zeer belangrijk, ook buiten werktijd

Momenteel zijn er 400.000 bedrijfshulpverleners in Nederland, daarnaast ook de zelfde hoeveelheid Nederlanders met een EHBO certificering. Het voordeel hiervan is, dat beide groepen elk jaar een nieuwe opfris cursus krijgen en wordt er gekeken of de cursist dus nog steeds over de juiste vaardigheden beschikt.

We willen daarom ook een beroep doen op deze groep Nederlanders, tegenwoordig is het namelijk mogelijk om een applicatie te downloaden op je smartphone waarmee je gealarmeerd wordt zodra er een ongeval heeft plaatsgevonden bij jou in de buurt. Hoe gaat dit in z’n werk? Elke bedrijfshulpverlener of EHBO’er krijgt dan op basis van zijn GPS locatie een bericht over het ongeval en waar dit heeft plaatsgevonden. Op deze manier is het dus mogelijk om de 10 tot 15 minuten van de professionele hulpdiensten te overbruggen en is het dus mogelijk om levens te redden!

 

Alleen gealarmeerd bij de juiste vaardigheden

Uiteraard wordt je alleen op de hoogte gebracht van de ongevallen waar jij daadwerkelijk kan helpen. Zo kun je een persoonlijk profiel invullen met daarin jouw competenties en cursussen die je hebt gevolgd.

Om deze applicatie te downloaden kun je een bezoek brengen aan www.helplevensredden.nl, hier kun jij je ook registeren. Hulpverleners zoals: Politie, ambulance, defensie, brandweer, EHBO- en BHV’ers hebben 9 van de 10 keer de juiste vaardigheden. Afhankelijk van deze vaardigheden wordt je dus gealarmeerd.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *