BHV voor particulieren is mogelijk

Regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk is om een BHV cursus te volgen als particulier. Dit kan om meerdere redenen zijn. Bijvoorbeeld dat er regelmatig een ongelukje in huis gebeurd of dat in het verleden heeft plaatsgevonden. Je wilt dan voorbereid zijn op een eventuele volgende incident. Als particulier is het mogelijk om een BHV cursus bij 101BHV.nl te volgen.

 

BHV cursus geschikt voor particulieren

De BHV cursus van 101BHV.nl wordt voornamelijk gegeven aan werknemers van bedrijven. Bedrijven zijn tenslotte verplicht om voorbereid te zijn op een eventuele calamiteit, in tegenstelling tot particulieren. De ervaring tijdens de cursussen is dat de deelnemers ook aan thuis refereren. Heb ik een blusdeken? Wat als…
Steeds vaker komt het voor dat particulieren deelnemen aan een BHV cursus In 1 dag krijg je instructies over eerste hulp en brand en ontruiming. Je weet dan hoe je moet handelen als er bijvoorbeeld heet water over je kind valt.

 

Burgerhulpverlening

Als je, zowel als werknemer of als particulier, een BHV cursus hebt gevolgd kun je je aanmelden voor burgerhulpverlening. Als je hebt aangemeld als burgerhulpverlener ben je oproepbaar als iemand in jouw buurt een hartstilstand krijgt. Als er binnen 6 minuten gestart wordt met reanimatie na een hartstilstand, is de kans op overleven het grootst. Om niet te hoeven wachten op externe hulpdiensten, kunnen burgers met een BHV certificaat al starten met hartmassages. Als zoveel mogelijk mensen zich aanmelden, maken we Nederland elke dag een beetje veiliger. Klik om je aan te melden als burgerhulpverlener!

 

Wat kost een BHV cursus voor particulieren

De kosten voor BHV basis bedragen €240,79 (199,- excl. 21% BTW) en BHV herhaling €180,29 (€149,- excl. 21% BTW).

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *